Narušitelé v Událostech ČT: Ministr odpovídal za povyku dívky s kamerou

13.06.2013 19:40

Akční podání Událostí České televize dnes přineslo divákům pozoruhodný zážitek. Do živého vysílání z ulice před Úřadem vlády pronikla mladá rázná demonstrantka, která vytrvale narušovala rozhovor s ministrem Martinem Kubou a ještě si ho přitom stihla natočit na kameru.

Narušitelé v Událostech ČT: Ministr odpovídal za povyku dívky s kamerou
Foto: Hans Štembera
Popisek: Martin Kuba

Redaktor Jakub Železný v živém vstupu od sídla vlády zpovídal ministra průmyslu a prvního místopředsedu ODS Martina Kubu. Okamžitě po začátku rozhovoru se k nim ovšem zezadu nachomýtla mladá dívka, která do slov ministra Kuby začala hlasitě povykovat. Pak si jej začala natáčet na kameru, což jí nebránilo současně na ministra pokřikovat posměšky.

Dívka se hned na počátku rozhovoru vecpala do bezprostřední blízkosti redaktora Železného a ministra Kuby. Těsně za jejich hlavami projevovala svůj názor na ministra a jeho politiku. Přitom držela v ruce kameru, kterou si ministra zblízka natáčela.

Ministr se pokusil zjednat klid povzdechem, že jej snad budou diváci v hluku jeho okolí slyšet. Na tuto výzvu dívka své verbální útoky na ministra ještě zintenzivnila, televizní mikrofon však nezachytil doslovný záznam jejích slov. Moderátor Jakub Železný ministrovi nejistě opáčil, že bohužel jsou na ulici, kam může přijít kdokoliv.

„No právě proto by možná bylo lepší, kdybychom to natočili někde jinde,“ poznamenal Kuba, za což si vysloužil další dávku ostré kritiky od dívky, která následně svou kameru přiblížila na několik centimetrů k ministrově tváři. Kuba však zachoval dekórum a navzdory stoupajícímu křiku dívky dokázal v klidu odpovídat. Nerozhodili jej ani glosy, kterými jej zahrnovala. 

Po chvilce moderátor Železný rozhovor raději ukončil. Když se po několika minutách vysílání před Úřad vlády vrátilo rozhovorem s opozičním předákem Vítem Bártou, svérázná demonstrantka již v záběru kamer nebyla.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úplně jinak. Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše

12:53 Úplně jinak. Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše

Na Slovensku je rušno kolem veřejnoprávních médií. „Největší likvidátoři svobody slova se dnes pasuj…