Nas... Andrej Babiš seděl u TV, kde běžel Sobotka, a soptil: Jen žvaní. Magor Dienstbier. Junckerovy blbosti. Podraz!

05.10.2016 0:00

Redaktoři MF DNES prozradili, že ministr financí Andrej Babiš byl při rozhovoru, který jim v průhonické Sokolovně poskytl, velmi nabroušený. Pokřikoval na Bohuslava Sobotku v televizi, pustil se do předsedy Evropské komise i do ČSSD a jednoho z jejích ministrů rovnou nazval magorem.

Nas... Andrej Babiš seděl u TV, kde běžel Sobotka, a soptil: Jen žvaní. Magor Dienstbier. Junckerovy blbosti. Podraz!
Foto: fb: ANO
Popisek: Andrej Babiš

Vloni ministr prohlásil, že představa řídit stát jako firmu je utopická, teď však jeho hnutí slibuje, že bude „jako firmu“ řídit kraje. „Jde to. Proto budeme mít vyrovnaný rozpočet a já jako první ministr snížím dluh,“ vysvětlil. Prezident Zeman mu prý slíbil, že když zastaví rozhazování ČSSD, navrhne jej na Nobelovu cenu za ekonomii. „Takže si půjdu k Zemanovi pro ten papír,“ dodal.

Anketa

Která první dáma plnila svou roli nejlépe?

hlasovalo: 9940 lidí

Na námitku redaktorů, že má díky růstu ekonomiky příhodné podmínky, ovšem vyskočil: „To je kec, neříkejte to.“ Pozitivní čísla jsou prý „jednoznačně díky věcem, které jsem dovezl“. Konkrétně daňová kobra, kontrolní hlášení, příprava na elektronickou evidenci tržeb. „Makali jsme a máme výsledky, ale všichni zase budou kecat nějaké blbosti,“ mávl znechuceně rukou ministr.

Pak čelil námitce, že často mění své názory, například na imigranty. I to však odmítl. „V dubnu 2015 i šéf Svazu průmyslu říkal, že chybějí lidi, a mysleli jsme si, že migranti chtějí pracovat, nevěděli jsme, co jsou zač.“ Když se to zjistilo, změnil prý názor. Teď je jeho pozice blízká Miloši Zemanovi nebo Robertu Ficovi. Co za pomoci tlumočníka vykládá evropským politikům Bohuslav Sobotka prý netuší.

Juncker pořád vymýšlí nějaké blbosti...

Kdyby byl světovým státníkem a mohl situaci řešit, snažil by se prý především uzavřít mír v Sýrii. „Je ve stejném stavu jako Německo po druhé světové válce, mají udělat Marshallův plán, na tom se zahojí evropské firmy, budou mít růst,“ plánuje.

Zároveň už prý nikdo nesmí bez pozvání chodit do Evropy a Unie musí být akční. Hlavní slovo by měly mít členské země. „A ne, že předseda Evropské komise Juncker pořád vymýšlí nějaké blbosti, kvóty a nevím, co všechno,“ dodává.

Obecně však Babiš připustil, že v politice ještě nemá tolik zkušeností. „Nejsem tam dvacet let jako tento pán,“ hodil hlavou směrem k televizi, kde hovořil premiér Bohuslav Sobotka. „Nepostavil ani psí boudu a klidně bude žvanit osm hodin v kuse,“ dodal posměšně. On prý toto nedokáže, ale dokáže si nechat poradit. A jak prý řekl prezident Zeman, jen blbec nemění své názory.

Dienstbier je magor

Pak Babiše nadzdvihlo, když novináře zajímalo, zda by v případě neúspěchu v krajských volbách vyvodil nějakou osobní zodpovědnost. „A máte pocit, že jsem něco udělal blbě?“ rozčílil se. Pak připustil, že by jej časem ve vedení hnutí ANO mohl někdo vystřídat, ale rozhodně prý ne nyní, kdy se cítí ve formě.

Pak vychválil kandidáty na hejtmany, jeví se prý velmi dobře, a připomněl, že je mezi nimi šest žen. „A nepotřebujeme na to odbor Dienstbiera, kde má být čtrnáct úředníků, kteří mají řídit rovnost žen a mužů. Dienstbier je magor, ministr je jen proto, že pomohl Sobotkovi během puče,“ dodal.

Pak se podobně vášnivě rozpovídal o policejní reorganizaci. „Je to jeden podraz za druhým. Lidi jako Sobotka žijí v podrazech a intrikách celý život, nic jiného neumí,“ vykládal. Konkrétně premiér prý nebyl schopen ani odvolat „zkorumpované hejtmany“ Haška a Nováka.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…