Nas*aný Babiš se vrátil z dovči: Prasárna! Moje paní, moje děti, přes čáru! Dejte jim pokoj! Lidi, co tu nakradli, za tím stojí! Ovlivnění voleb

17.08.2017 9:40

Šéf hnutí ANO Andrej Babiš se vrátil z dovolené a poskytl rozhovor serveru Aktuálně.cz. A servítky si rozhodně nebral. Kvůli žádosti policie o vydání ve věci trestního stíhání kvůli dotacím na Čapí hnízdo je pořádně rozčílený.

Nas*aný Babiš se vrátil z dovči: Prasárna! Moje paní, moje děti, přes čáru! Dejte jim pokoj! Lidi, co tu nakradli, za tím stojí! Ovlivnění voleb
Foto: Oldřich Szaban
Popisek: Za dobré vysvědčení dostali žáci zmrzlinu od Andreje Babiše

„Beru to jako pokus o ovlivnění voleb, je to podle mě jednoznačné načasování,“ uvedl Andrej Babiš v rozhovoru. Zatím neví, zda se nechá vydat, či nikoliv, chce nejprve vědět, z čeho jej policie viní.

Původní text ZDE.

Anketa

Kdo nechce lidem platit slušnou mzdu, je darebák, řekl Zaorálek. A jestli někdo zkrachoval kvůli zvýšení minim. mzdy, neumí dle něj podnikat. Má lídr ČSSD pravdu?

41%
59%
hlasovalo: 6319 lidí

Jako nesmysly pak označil informace, že bratr jeho manželky Martin Herodes činil s akciemi takové úkony, aby ještě více zakryly, že v pozadí stojí on sám. „Celkem 3,4 miliardy korun bylo přiděleno pro 123 projektů příjemců dotací ROP s anonymními akciemi. No a bylo na těchto projektech něco nezákonného? Tento projekt příslušné orgány desetkrát kontrolovaly, peníze byly poskytnuté za Bendla, za Ratha to bylo kontrolované, Kalousek na to dělal speciální audit začátkem roku 2013 a nikdy žádný audit nekonstatoval, že by byla dotace poskytnuta nezákonně,“ zkonstatoval Babiš.

Odmítá i to, že by za projektem stála nějaká korupce. Farma podle něj již do českého rozpočtu odvedla víc, než jakou dostala dotaci z Evropské unie. Zároveň uvedl, že toto nebyl projekt Agrofertu. „To nebylo jeho podnikání, my jsme nechtěli dotaci. To byl projekt mojí rodiny, proč by moje rodina, moje děti nemohly zkusit podnikat?“ zeptal se. Následně se rozčílil ještě víc. „Ta prasárna, že do toho dávají moji paní, moje děti, to je přes čáru! Dejte jí pokoj,“ rozčílil se a dodal, že – podle jeho slov – jsou za tím lidi, kteří tady nakradli desítky miliard.

„Deset let stará kauza má ovlivnit budoucnost této země? Na tom budou záviset volby? To je manipulace s volbami!“ rozčiloval se Babiš dál. Podle něj mu vskutku nešlo o žádných 50 milionů korun. „Mně nikdy nešlo o peníze,“ řekl. „Neudělal! Neudělal! Neudělal!“ vztekal se pak šéf hnutí ANO nad tvrzením, zda neudělal okliku, aby oněch 50 milionů z evropských fondů získal.

Podle něj jde vskutku jen o ovlivňování voleb, o Kubiceho zprávu číslo 2. „Ta byla totálně vylhaná a vyrobená na objednávku. A teď to vyrobil někdo jiný,“ řekl Babiš.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…