Naše země nabízí Řecku odborníky na azyl i policisty

22.03.2016 13:16

Česko nabídlo Řecku na pomoc se zvládáním migrace deset azylových odborníků, 30 policistů a humanitární pomoc. Informaci, kterou dnes na Twitteru uvedl státní tajemník pro evropské záležitosti Tomáš Prouza, ČTK potvrdila mluvčí ministerstva vnitra Martina Němcová. Úřady nyní čekají na reakci Atén.

Naše země nabízí Řecku odborníky na azyl i policisty
Foto: Redakce
Popisek: Řecká vlajka

Rozhodnutí souvisí s nedávnou dohodou Evropské unie s Tureckem o zvládání migrační vlny. Podle ní by měli být uprchlíci, kteří přijdou do Řecka z Turecka, vraceni zpět. EU se naopak zavázala, že za každého z nich z Turecka přesídlí na své území jednoho syrského migranta.

Česko Řecku nabízí vyslání deseti expertů, kteří pomohou s vyřizováním azylových záležitostí. Úkoly 30 policistů by měly být dále specifikovány podle požadavků agentury Frontex, řekla Němcová. Ministerstvo vnitra, které bude mít vyslání českých expertů a policistů na starosti, nyní čeká na vyjádření Řecka. Jak by měla vypadat humanitární pomoc, se bude ještě upřesňovat.

Česká republika kvůli migrační vlně již v minulosti vyslala desítky vojáků či policistů do Maďarska, Slovinska, Makedonie i Řecka.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam, čtk

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…