Naše země potřebuje prezidenta vojáka, prohlásil na Frekvenci 1 publicista Kuras

16.04.2017 17:50

Moderátor Luboš Xaver Veselý přivítal v nedělním Pressklubu na Frekvenci 1 publicistu Benjamina Kurase. Vyjádřil se mimo jiné k prezidentské kandidatuře tria Miloš Zeman, Michal Horáček a Jiří Drahoš. Většinu času ovšem věnoval tématu uprchlické krize.

Naše země potřebuje prezidenta vojáka, prohlásil na Frekvenci 1 publicista Kuras
Foto: Hans Štembera
Popisek: Benjamin Kuras

Spisovatel Benjamin Kuras sice žije ve Velké Británii, ale k českému dění se pravidelně vyjadřuje. Nejinak tomu bylo i na rozhlasových vlnách. Prozradil mimo jiné, že prezidentskou kandidaturu Miloše Zemana vítá, jelikož je s tímto mužem sranda, ale jinak podle jeho názoru Zeman není vhodným prezidentem.

„Já už jsem to několikrát říkal, že naše země by v této chvíli potřebovala prezidenta vojáka, protože vojáci byli vždycky nejlepší prezidenti. Vždyť se podívejte do historie. ... Mně je Zeman sympatický, ale on nemá disciplínu,“ podotkl Kuras. Narážel např. na vojenskou a prezidentskou kariéru Dwighta D. Eisenhowera, britského premiéra Winstona Churchilla a jiných politiků.

Většinu času však věnoval tématu uprchlické krize. V Británii teď podle jeho názoru probíhá islamizace.

„Ono to vypadá tak, jako kdyby se muslimové integrovali v Londýně, ale ve skutečnosti je to tak, že se Londýn integruje do islámu,“ je přesvědčen publicista. Projevuje se to tím, že v ulicích chodí čím dál víc dívek v hidžábech a rostou počty muslimských restaurací v ulicích. A už i v Tescu se prodává halal maso, což je dobré pro muslimské řezníky, ale oni musí platit odvody islámským společnostem, které platí peníze i teroristům,“ vyjádřil svůj názor host.

Prozatím prý v Česku moc uprchlíků není, ale údajně je to jen otázka času. „Uprchlíci tady nejsou, ale už je jasné, že podle těch kvót sem budou muset přijít. ... Já bych sem bral křesťanské uprchlíky, kteří prchají před válkou. Těch já bych sem vzal třeba deset tisíc, aby si otevřeli na pět set restaurací a žili tady,“ poradil Kuras.

Zatímco křesťanští uprchlíci nemají problém s integrací do naší společnosti, podle hosta se ukazuje, že stejné integrace nejsou muslimové schopni. V Británii se o podobnou integraci pokoušejí už po čtyři desítky let, ale podle Kurase to nefunguje. „To je vidět podle toho, že ti lidé se obracejí proti společnosti, ve které žijí,“ připomněl publicista.

Západní civilizace podle jeho názoru páchá sebevraždu, protože si neumí přiznat, že pod tlakem přistěhovalců umírá. Kuras si klade otázku, kdy si i „sluníčkáři“ uvědomí, že těch migrantů je až moc a ze „sluníčkářů“ se stanou „xenofobové“.

Celý rozhovor naleznete zde

V závěru rozhovoru Kuras vynadal americkému prezidentovi Donaldu Trumpovi za jeho zásah v Sýrii. „Myslím, že Donald Trump se unáhlil a střílel od boku po kovbojsku. ... Záleží na tom, jak na to budou reagovat Rusové. Putin už se vyjádřil dobře, když Trumpovi připomněl, že se zavazoval k boji proti teroristům, ale tímto útokem teroristům pomohl,“ podotkl Kuras

Nemluvě o tom, že v Sýrii jsou umístěni ruští vojáci a kdyby americké rakety zasáhly ruské ozbrojené síly, Trump tím prý hodně riskuje. „On si pohrává s rozbuškou, která by mohla vyvolat opravdu velkou válku,“ uzavíral varovně Kuras.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

22:30 Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

Víte, že konferenci konzervativců Viktora Orbána nebo Nigela Farage zakázal v Bruselu komunální star…