Násilí v Oděse: Víme dobře, kdo to dělá, říkají orgány Ukrajiny

18.05.2015 10:01

V ukrajinské Oděse se znovu ozývají výbuchy a tamní obyvatelé se prý bojí další vlny nepokojů ne nepodobné té z loňského roku, kdy v Domě odborů uhořeli lidé. Ukrajinská tajná služba obyvatele vyzývá ke klidu a tvrdí: Víme dobře, komu se hodí rozdmýchávat nepokoje. Informuje o tom server Aktuálně.cz

Násilí v Oděse: Víme dobře, kdo to dělá, říkají orgány Ukrajiny
Foto: Jan Rychetský
Popisek: V Oděse přes její rozervanost visí pouze ukrajinské vlajky

„Bezpečnostní služba Ukrajiny nepovažuje poslední výbuchy v Oděse za teroristické útoky. Situace ve městě je plně pod kontrolou silových složek. Nejsou žádné důvody ke znepokojení,“ říká představitel tajné služby. „Jsou tu jasné pokusy o šíření paniky a obav, mimo jiné prostřednictvím zveřejňování nepravdivých informací... Víme dobře, kdo to dělá,“ dodal.

Úřady v souvislosti s výbuchy prošetřují i novináře. Oficiálně ovšem platí, že výbuchy z minulého týdne souvisely s ohňostroji. Ve městě ale vybuchovaly i podomácku vyrobené bomby, například na nádraží. K akcím se však nikdo nehlásí.

Před měsícem Oděsu navštívil ukrajinský prezident Petro Porošenko, který zdůraznil, že v Oděse nepřipustí další rozbroje, faktem ovšem je, že zde panuje napětí, mnozí lidé spolu nemluví, bojí se. Jsou si vědomi toho, že na východě země dál zuří válka.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: mp

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

22:30 Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

Víte, že konferenci konzervativců Viktora Orbána nebo Nigela Farage zakázal v Bruselu komunální star…