Násilí v USA: Barevná revoluce, co Milion chvilek? padlo vážně. I horší věci

02.06.2020 11:15

Šéfredaktor MF Dnes Jaroslav Plesl se směje českým pokrokářům, že po aktuálních protestech v USA teď už nemohou vzhlížet ani k Americe, a tak jim nezbývá než se vrátit k obdivování Lenina. Sociolog Petr Hampl tvrdí, že v USA momentálně probíhá nefalšovaný pokus o barevnou revoluci, a zeptal se, zda spolek Milion chvilek pro demokracii nepůjde v České republice stejnou cestou.

Násilí v USA: Barevná revoluce, co Milion chvilek? padlo vážně. I horší věci
Foto: Hans Štembera
Popisek: Vlajka USA

Spojené státy jsou ve varu. Zemi sice sužuje koronavirus, ale i tak vyšli ve více než sedmi desítkách amerických měst do ulic lidé, aby dali najevo, co si myslí o policejním zákroku, po kterém v Minneapolisu zemřel černoch George Floyd, na kterém klečeli policisté.

Anketa

Existuje v České republice rasová či národnostní diskriminace?

11%
89%
hlasovalo: 6928 lidí

Současný prezident Spojených států Donald Trump vyzývá k tvrdému postupu vůči demonstrantům, aby jeho vládu nebylo možné označit za slabošskou. Ve čtyřech desítkách měst už platí zákazy nočního vycházení.

Šéfredaktor MF Dnes Jaroslav Plesl k tomu poznamenal, že „českým pokrokářům chcípla další posvátná kráva. Tentokrát ta americká.“

Obratem doplnil, že této skupině lidí nevoní už ani kapitalismus, ani svobodné volby, tak bude muset hledat nějakou jinou modlu. Podle Plesla už jim zbývá vlastně jen komunismus, čímž se podle šéfredaktora deníku momentálně odloženého ve svěřenském fondu Andreje Babiše vracejí čeští intelektuálové tam, kde byli před sto lety.

„Teď už jim toho moc nezbývá, protože už jim nevoní kapitalismus ani svobodné volby. Budou tudíž muset najít něco, kde je sociální rovnost, rasová symbióza, absolutní rovnost všech pětapadesáti pohlaví, dvoudenní pracovní týden, nepodmíněný příjem a jedna osvícená politická strana, kterou musejí povinně volit všichni. Takže jim zbývá už jen komunismus. Dostávají se tím přesně tam, kde byla česká intelektuální elita přesně před sto lety,“ napsal doslova.

Jaroslav Plesl o situaci v USA

Petr Hampl po smrti George Floyda poznamenal, že v USA probíhá pokus o barevnou revoluci, a otázal se, zda spolek Milion chvilek pro demokracii nepůjde stejnou cestou, a spekuloval, že kdyby členové spolu začali vypalovat česká a moravská města, údajně demonstranty podpoří Česká televize, vydavatelství Economia Zdeňka Bakaly i Seznam.

Kdyby se to takto odehrávalo, pak by se podle Hampla policie zdráhala proti demonstrantům zasáhnout, a když už by se našel statečný strážce zákona, který by zakročil, soud by se prý zdráhal demonstranty spravedlivě odsoudit.

Takže občanům možná nezbude nic jiného než utvořit nezákonnou domobranu a hájit před demonstranty ulice, dokud neshoří celá města.

„Naše města ještě nehoří jenom proto, že u Sorosů mají momentálně na práci něco důležitějšího,“ uzavřel svou fabulaci.

Petr Hampl k situaci v USA

Ozval se i komunistický poslanec Zdeněk Ondráček, kterému pravicová opozice neřekne jinak než „mlátička“.

Poznamenal, že Česká televize bude o protestech jistě informovat odpovídajícím způsobem.

„Přátelé, v Americe přituhuje! Z toho může být občanská válka. Někde jsem četl, že za tím stojí Putin (jak jinak), ale já bych nevynechával ani Čínu. Když to tam totiž všechno rozmlátí a rozkradou, tak jim to Čína mileráda znovu doveze a prodá. A oživit ekonomiku po koronaviru by se jí hodilo. Uvidíme, ČT nám určitě bude podávat ucelené informace s objektivními komentáři. Už se těším,“ napsal Ondráček.

Zdeněk Ondráček k situaci v USA

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

11:12 Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

Ceny pohonných hmot za poslední měsíc rostou a rostou. Pojďme se podívat, proč tomu tak je, zda se r…