Násilnický, prolhaný, bezohledný. Britský velvyslanec se v televizi pustil do Putina

29.07.2014 17:17

Britský velvyslanec v USA Peter Westmacott se v rozhovoru pro televizní stanici MSNBC poměrně otevřeně rozpovídal o konfliktu na Ukrajině. A trochu překvapivě ke svému diplomatickému postu se odvázal i při popisu osoby ruského prezidenta Vladimira Putina. Do českého „éteru“ informaci s odkazem na deník The Independent vypustil server Echo24.

Násilnický, prolhaný, bezohledný. Britský velvyslanec se v televizi pustil do Putina
Foto: kremlin.ru
Popisek: Vladimir Putin

„Ohraná písnička KGB, která je pouhou snůškou lží, nikoho nepřesvědčí,“ prohlásil Westmacott při hodnocení tvrzení Ruska, že do konfliktu nezasahuje.

Následně měl na žádost moderátora charakterizovat osobu Vladimira Putina pomocí tří adjektiv. „Nejsem žádný poeta, ale asi bych řekl násilnický, prolhaný, když si vzpomenu na všechny jeho lži, a nejspíš také bezohledný. Putin si myslel, jak na tom není dobře, když Ukrajině ukradl Krym. Teď už to s ním však tak slavně nevypadá,“ opřel se do ruského prezidenta.

Nakonec se britský velvyslanec vyjádřil i k protiruským sankcím. Ty podle něj už začínají mít kýžený dopad. „Přesto je potřeba vyvinout další úsilí, které by zastavilo dodávky zbraní, ukončilo vzájemné ostřelování a dosáhlo oboustranného příměří,“ myslí si.

Proto by zvednul ruku pro další zpřísňování a rozšiřování sankcí. „Potřebujeme vystupňovat odpověď, protože Putin nedodržuje nic z podmínek stanovených při setkání v Normandii. Naopak sledujeme, jak Rusko na hranicích zasahuje stále víc,“ uvedl.

Sestřelení malajsijského letadla nad východní Ukrajinou, na jehož palubě zahynulo téměř tři sta cestujících, pak označil za zvěrstvo.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: luš

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…