Našli jsme člověka, který je nadšen z toho, že přijede Merkelová. Má obrovskou radost

12.08.2016 11:49

Návštěva německé kancléřky Angely Merkelové, ke které má dojít koncem srpna, pomůže udržet Česko na Západě, píše na serveru Ihned.cz komentátor Hospodářských novin Teodor Marjanovič.

Našli jsme člověka, který je nadšen z toho, že přijede Merkelová. Má obrovskou radost
Foto: Hans Štembera
Popisek: Angela Merkelová

Témata, o kterých se bude během návštěvy diskutovat, jsou prý jasná: situace kolem uprchlíků, zejména tváří v tvář nejistotě ohledně dohody EU s Tureckem o zastavení jejich přílivu, dále kvóty na přerozdělování běženců, jimž se Česko brání, a podobně.

Podle Marjanoviče je těžko předjímat, jestli z těch rozhovorů něco zásadního vyplyne. A pokud ano, jestli se to veřejnost hned dozví na tiskové konferenci.

Celý text je ZDE

Češi jsou podle Marjanoviče jediní, zásluhou ministerstva zahraničí a navzdory svému prezidentovi, kteří stáli ve středoevropském prostoru o zachování úzkých vazeb s Německem, opírajících se o hlubokou ekonomickou provázanost obou zemí.

Až letadlo Angely Merkelové v Praze přistane, zasadí to podle Marjanoviče ránu úsilí o přesměrování české zahraniční politiky směrem na východ. „Toto úsilí má mnoho dimenzí, od proruské propagandy přes podezřelé čínské akvizice − právě až po visegrádské uskupení s momentálním protiněmeckým nátěrem. Doufejme, že ta rána bude zásadní. Že Merkelová podrží Česko na Západě,“ dodal Teodor Marjanovič.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ne, nic. Ukrajina zklamána nejbližším spojencem

7:43 Ne, nic. Ukrajina zklamána nejbližším spojencem

Prezident Ukrajiny Volodymyr Zelenskyj před pár dny sdělil členům NATO, že Ukrajina potřebuje minimá…