Nasráno v hlavách, vylízaná paka. Po sobotní ,,válce" na Václaváku promluvil odpůrce islámu, ale i filozof Milan Kohout a Džamila Stehlíková

20.07.2015 9:51

Sobotní demonstrace na podporu uprchlíků, která se uskutečnila v našem hlavním městě, provází dosud nejrůznější komentáře. Servítky si rozhodně nebere jeden ze zakladatelů ODS Petr Štěpánek, svůj názor vyjádřili i performer Milan Kohout a exministryně Džamila Stehlíková.

Nasráno v hlavách, vylízaná paka. Po sobotní ,,válce" na Václaváku promluvil odpůrce islámu, ale i filozof Milan Kohout a Džamila Stehlíková
Foto: Hans Štembera
Popisek: Demonstraci stoupenců a opůrců imigrace přehradila policie. Bez vážnějších incidentů odpůrci imigrace pak pochodovali před úřad vlády

„Regulérní idioti v ulicích! Tahle vylízaná paka evidentně mají v hlavách místo mozku nasráno. Kdyby ten jejich kýžený milion uprchlíků skutečně dorazil, znamenalo by to kolaps veřejných rozpočtů, loupeže, znásilnění a vraždy, nezvládnutelnou kriminalitu, suma sumárum absolutní rozvrácení celé naší společnosti,“ píše na svém facebookovém profilu k sobotní demonstraci na podporu uprchlíků jeden ze zakladatelů ODS Petr Štěpánek. „Obávám se, že některým z těch nenávistných sluníčkových hovad přesně o to jde. Co takhle jim zasponzorovat poznávací pobyty třeba na území Islámského státu? Ať si to sluníčkové multikulti pořádně užijou,“ nebere si servítky.

K demonstraci se vyjádřil i česko-americký performer a signatář Charty 77 Milan Kohout, který na Václavák přinesl transparent ,,Přijměme milion imigrantů". „Sobotní vzdor proti vzrůstající fašizaci české společnosti byl poměrně úspěšný. Fašouni museli z Václaváku projít uličkou hanby, kterou jim zajistili těžkooděnci. Spousta lidí se srdcem na pravém místě tím, že zasedla na dlažbu, je totiž nenechala odpochodovat z jejich odporného shromáždění,“ napsal na svém facebookovém profilu.

Podle exministryně pro lidská práva Džamily Stehlíkové, která zveřejnila svůj názor na blogu serveru Aktuálně.cz, došlo v sobotu k vítězství pravdy a lásky nad lží a nenávistí. Hodnotí tak situaci, kdy „sluníčkáři“, kteří jsou pro přijetí uprchlíků, dokázali přehradit cestu extremistům, jež proti imigraci bojují. Iniciativa Stop nenávisti, která v sobotu v Praze vyjadřovala svou podporu uprchlíkům, vznikla pod vedením Filipa Bořivoje Schneidera v reakci na demonstraci uskutečněnou 1. července, kdy národní demokraté a další pravicoví extremisté pochodovali Prahou s dřevěnými šibenicemi.

„Česká společnost by měla na hrozbu neonacismu zareagovat stejně zrale jako společnost německá nebo francouzská,“ píše Stehlíková v reakci na tuto prvočervencovou demonstraci.

Nynější setkání mělo odblokovat podle Stehlíkové nenávistného válečného ducha mobilizace proti imaginárnímu nepříteli. Celý text Džamily Stehlíkové najdete ZDE.

reklama

autor: vef

Ing. Radim Fiala byl položen dotaz

Papaláši

Nemáte dojem, že se vy politici, evidentně SPD nevyjímaje, chováte jako papaláši? Přijde vám etické zvyšovat si platy, když většině lidem klesají, a když ještě k tomu pobíráte náhrady? Navíc podle vás je v pořádku a etické vůči nám lidem, kteří vše platíme z našich daní, pobírat náhrady v plné výši,...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Debakl Nerudové. „Nemá na to. Ještě že není prezidentka.“ Po debatě se jedna hvězda rozjela

20:25 Debakl Nerudové. „Nemá na to. Ještě že není prezidentka.“ Po debatě se jedna hvězda rozjela

Vystoupení Danuše Nerudové v superdebatě lídrů kandidátek do eurovoleb jako „historický debakl“ zhod…