Nastudujte si islám, vzkázal čtenář ministru Hermanovi. Ten slíbil, že si na to udělá čas

26.08.2016 14:54

Z PROFILŮ Ministr kultury Daniel Herman (KDU-ČSL) znovu odpovídal na dotazy čtenářů serveru ParlamentníListy.cz. Věnoval se česko-německým vztahům a odmítl, že by až příliš nadbíhal Němcům. Nevyhnul se ani doporučení, aby si lépe nastudoval islám.

Nastudujte si islám, vzkázal čtenář ministru Hermanovi. Ten slíbil, že si na to udělá čas
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministr zemědělství Marian Jurečka a ministrr kultury Daniel Herman

Ministr kultury Daniel Herman na sebe před časem upozornil tím, že zavítal na sjezd sudetských Němců a promluvil k nim. Vše v rámci vzájemného zlepšování vztahů a prohlubování porozumění na obou stranách. Zdá se však, že ne každému českému občanovi je tato snaha milá.

„Pane Hermane není vám trapné projevovat vždy a za každých okolností sympatie Němcům až tak daleko, že to jde lidem už proti srsti... Nebo to necítíte? Pak jste ale hodně vzdálen běžným lidem! K imigrační politice Frau Merkelové se stavíte jak?“ zeptal se pan Josef Simek.

Další dotazy najdete zde

Člen vlády usedl k počítači a odepsal. „Vážený pane Simku, nevím, co máte konkrétně na mysli? Podle reakcí velké řady lidí mám naopak dojem, že vyslovuji to, co mnoho lidí cítí velmi podobně. Možná máte mylnou představu o mínění lidí Vy? Teď jsem se vrátil ze setkání s paní spolkovou kancléřkou a opět jsem si ověřil, že je jednou z významných politických osobností současné Evropy,“ vyjádřil svůj názor ministr.

V této souvislosti se sluší připomenout že nacistické řádění tvrdě postihlo i Hermanovu rodinu. Přesto má za to, že divoký poválečný odsun Němců byl nepřijatelný a jak hrůzy válečné, tak hrůzy odsunu je si třeba stále připomínat.

Další z dotazů či spíše doporučení se týkal islámu. Ministr by si ho prý měl důkladně nastudovat. Čtenář vystupující pod přezdívkou Tonha2 členovi vlády doporučil, aby se nespoléhal jen na myšlenky víry, ale něco se o muslimském učení opravdu dozvěděl.

„Zkuste, máte-li zájem se o islámu něco opravdu dozvědět, přečíst si nebo se podívat na přednášky Dr. Billa Warnera, jsou i na Youtube. Tento člověk studuje islám již více než 30 let, shromáždil obrovskou spoustu údajů a všechny své argumenty má podpořeny historickými fakty a daty,“ doporučil ministrovi čtenář.

Bill Warner je vystudovaný fyzik, jenž se zajímá o náboženství. Po 11. září 2001 se rozhodl zpřístupnit základní myšlenky islámu nemuslimům. Odděluje islám jako víru jednotlivce od politického islámu jako státního náboženství.

Byl by ministr ochoten prostudovat nějaké materiály o islámu? Přesvědčte se sami. „Děkuji za doporučení, zvážím to podle časových možností,“ napsal člen vlády.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…