Naštvaná Vitásková u Zemana narazila. Zachránit ji může jen Benešová

24.08.2013 7:27

Exšéfka RWE Transgas a předsedkyně Energetického regulačního úřadu (ERÚ) Alena Vitásková je nařčena ze solárního podvodu. Vitásková měla podvodem pomoci k licencím dvěma solárním elektrárnám v Ústeckém kraji. V případě prokázání viny hrozí šéfce ERÚ až dvanáct let vězení nebo zabavení majetku.

Naštvaná Vitásková u Zemana narazila. Zachránit ji může jen Benešová
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministryně spravedlnosti Marie Benešová

"Vypočítávali jí škodu způsobenou od 1. ledna 2011, přičemž ona nastupovala do funkce až v srpnu 2011. Je to šité horkou jehlou, aby se ukázalo, že orgány činné v trestním řízení pracují," řekl deníku Právo obhájce Vitáskové Josef Lžičař. Obhájci šéfky ERÚ tak podali na oplátku návrh na zahájení stíhání pro porušení zákona. Ten dodali jak ministryni spravedlnosti, tak i nejvyššímu státnímu zástupci Pavlu Zemanovi.

U Zemana ovšem neuspěli - nejvyšší státní zástupce doporučuje, aby se návrhu obhájců nevyhovělo. Argumenty obhájců nejsou podle Zemana dostatečné. "S ohledem na uvedené navrhuji v souladu se stanoviskem nejvyššího státního zastupitelství podnět ke stížnosti pro porušení zákona pro neúčelnost odložit," píše v doporučení adresované ministryni Zeman. Poslední šance pro Vitáskovou je tedy Benešová, která si ale se svým stanoviskem dává na čas.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ane

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…