Naštvaný Andrej Babiš svým straníkům: Nic neděláte, na vše jsem sám. Jen se staráte o sebe

11.06.2014 11:20

Šéf hnutí ANO Andrej Babiš se už zlobí na vlastní lidi. Server Novinky.cz přišel s informací, že Babiš má v poslední době dojem, že na řízení chodu hnutí zbyl sám. Laxnost vyčítá Babiš nejen poslancům, ale i svým ministrům, kteří se podle něj uzavřeli v resortech a stranické práci se vyhýbají.

Naštvaný Andrej Babiš svým straníkům: Nic neděláte, na vše jsem sám. Jen se staráte o sebe
Foto: Hans Štembera
Popisek: Rozdávání koblih v rámci kampaně hnutí ANO do voleb do Evropského parlamentu

To se podle serveru Novinky.cz například projevilo předminulý víkend, kdy se představitelé ANO měli sjet do Prahy, aby společně připravovali kampaň do senátních a komunálních voleb. Jenže zejména ministři prý akci zazdili.

„Někteří se stavili jen jeden den na pár hodin, jiní nepřijeli vůbec, což Babiše dožralo. Poslední dobou má pocit, že většinu věcí ve straně musí odpracovat sám,“ řekl Právu zdroj blízký Babišovi. Podle stejného zdroje Babiš vidí chyby i na svých poslancích. „Tvrdí, že někteří z nich místo toho, aby udělali něco pro stranu, se starají o svou image,“ dodal zdroj.

Sám Babiš by prý mohl vést kandidátku v Praze

Andrej Babiš a jeho hnutí přitom před sebou mají výběr mnoha lidí na kandidátky jak do komunálních voleb, tak do Senátu. V Praze se stále hledá lídr a na listinu do senátních voleb musí šéf hnutí ANO najít dalších 27 vhodných kandidátů.

„Vždycky jsem přiznával, že nemáme dostatek lidí,“ prohlásil Babiš v rozhovoru pro sobotní Právo s tím, že by ANO chtělo postavit kandidátky ve třech stovkách měst a obcí. Těch je celkem 6200, včetně těch nejmenších.

Objevily se spekulace, že by kandidátku ANO v hlavním městě mohla vést vdova po architektovi Janu Kaplickém Eliška, ředitel pražské zoo Miroslav Bobek nebo šéf Národní knihovny Vlastimil Ježek. Podle informací Práva Babiš dokonce koketuje s myšlenkou, že by kandidátku vedl sám a po volbách by odstoupil.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: dkr

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…