Naštvaný Saša Vondra: Já nosil letáky a mobilizoval lidi, Babiš byl s estébáky. A kdopak to za ním včera stál?

27.05.2019 13:42

Alexandr Vondra je jednou z hvězd letošních voleb do Evropského parlamentu. Voliči ho svými preferenčními hlasy vystřelili z patnáctého místa kandidátky ODS až do Evropského parlamentu. Ve vyjádření pro Český rozhlas vrátil ránu českému premiérovi Andreji Babišovi.

Naštvaný Saša Vondra: Já nosil letáky a mobilizoval lidi, Babiš byl s estébáky. A kdopak to za ním včera stál?
Foto: Hans Štembera
Popisek: Alexandr Vondra

Anketa

Jste spokojeni s výsledky evropských voleb v ČR?

24%
76%
hlasovalo: 7102 lidí
Když český předseda vlády Andrej Babiš komentoval výsledky evropských voleb, rýpl si do Alexandra Vondry z ODS.

„Já pana Vondru vnímám jako člověka, který byl odpovědný za naše předsednictví v rámci Promopro, 770 milionů korun netransparentně utracených. Taky ho vnímám jako ministra obrany, který dával ty sklady, které nás stály miliardu. Je to člověk, který je v politice dlouho a pravděpodobně se neumí živit jinak než v politice,“ řekl doslova Babiš, který je již šest let nepřetržitě členem vlády.

Připomněl tak kauzu Promopro a přípravy prozatím posledního českého předsednictví EU v roce 2009. V kauze rozhodoval i soud a několik úředníků za organizaci předsednictví potrestal, ale Vondra stanul před soudem jen v roli svědka.

Jenže Vondra si to nenechal líbit. „Já se tomu mohu jen smát. Ten pán ze Slovenska, který se v 80. letech promenoval s estébáky někde v Ženevě a v Maroku, když my jsme tady s Jáchymem Topolem a Petrem Placákem roznášeli letáky a mobilizovali lidi, abychom tady měli svobodu a demokracii, mi nemá co radit ani co hodnotit,“ reagoval.

A tím ještě neskončil. Neodpustil si poznámku, že na tiskové konferenci měl Babiš za zády jednoho z lidí, který se na přípravě českého předsednictví z roku 2009 také podílel. „Na té tiskové konferenci měl v pozadí kandidáta do Evropského parlamentu Ondru Kovaříka, který kontrakt s Promopro přímo dojednával. To je absurdita,“ podotkl Vondra.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Protiústavní.“ Jana Zwyrtek Hamplová chce umlčení v Senátu hnát výš

21:30 „Protiústavní.“ Jana Zwyrtek Hamplová chce umlčení v Senátu hnát výš

Horní komora Parlamentu se rozhodla sněmovní verzi novely občanského zákoníku ohledně uzavírání part…