Naštvaný dirigent Pešek z londýnského deště: Cameron to referendum vůbec neměl vyhlašovat. K čemu to bude?

23.06.2016 21:54

Dirigent Libor Pešek ostře zkritizoval britského premiéra Davida Camerona za to, že vůbec vypsal referendum o setrvání ostrovního království v EU. Ačkoli není politologem, má za to, že se Cameron příliš ohlížel na zájmy své politické strany. Česká televize posléze varovala, že se možná tisíce lidí k hlasování vůbec nedostanou.

Naštvaný dirigent Pešek z londýnského deště: Cameron to referendum vůbec neměl vyhlašovat. K čemu to bude?
Foto: Hans Štembera
Popisek: Should I stay or should I go?

„Evropská unie nezmizí z mapy, Velká Británie nezmizí z mapy a osobní vztahy zůstanou na stejné úrovni. Trochu mě ale mrzí, že z EU zmizí ta britská mentalita. Britové jsou stateční a jsou schopni udělat těžká rozhodnutí. Tato mentalita nám bude chybět. Myslím si, že to byla nešikovnost premiéra Camerona, který kvůli zájmům ve vlastní straně vyhlásil referendum, což se nemělo stát.“

A pokud se Britové přece jen rozhodnou zůstat v EU, tak ta dělicí čára ve společnosti podle dirigenta zůstane, a to rozhodně není dobře. Doufá proto, že se Britové zklidní a dnešním večerem rozbroje skončí.

V České televizi následně zaznělo, že se tisíce lidí k hlasování v referendu vůbec nedostanou, protože počasí znemožnilo pohyb po mnoha železničních tratích. „Hlasování končí už za dvě a půl hodiny a lidé, kteří si mysleli, že se dostanou k hlasujícím urnám po příchodu z práce, možná nebudou mít šanci,“ zaznělo před kamerami.

Europoslanec Pavel Svoboda  (KDU-ČSL) k tomu ve vysílání dodal, že oslabení EU je bytostným zájmem Ruska. „Je jasné, že oslabení EU je v zájmu Ruska, protože ten silný obchodní blok v podobě EU nemůže vyhovovat Rusku, které především vyváží své suroviny," zaznělo  z úst Svobody. Předseda poslaneckého klubu KSČM Pavel Kováčik s ním však nesouhlasil. Přestaňme se strašit Ruskem. „Je třeba prosazovat politiku všech azimutů," doporučoval.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Protiústavní.“ Jana Zwyrtek Hamplová chce umlčení v Senátu hnát výš

21:30 „Protiústavní.“ Jana Zwyrtek Hamplová chce umlčení v Senátu hnát výš

Horní komora Parlamentu se rozhodla sněmovní verzi novely občanského zákoníku ohledně uzavírání part…