Naštvaný komentátor tepe kvůli vyšetřování kauzy Nagyová olomoucké žalobce

07.12.2014 12:02

Nad nejnovějším vývojem v kauze Nagyová se na serveru Echo24.cz zamýšlí publicista Daniel Kaiser. Poměrně kriticky komentuje to, že vrchní státní zastupitelství v Olomouci se nejnověji pokusí prokázat tehdejší ředitelce kanceláře premiéra Janě Nagyové krácení daní - tedy darovací daně.

Naštvaný komentátor tepe kvůli vyšetřování kauzy Nagyová olomoucké žalobce
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jana Nagyová

Kaiser připomíná, že olomoučtí žalobci vedou masivní vyšetřování údajné chobotnice kolem bývalé Nečasovy vlády. Nejnovější konstrukce olomouckých žalobců zní, že pokud kabelka nebo šperk, které jí nosili ředitelé státních firem, úřadů či advokáti se státními zakázkami, nebyla korupcí v tom smyslu, kdy se za úplatu poskytuje konkrétní protislužba, jedná se o dar. A z daru se musí zaplatit darovací daň. Publicista připomíná, že původně bylo slibováno rozplétání kmotrovské chobotnice (Janoušek, Rittig, Hrdlička).

Nejnovější směr vyšetřování je prý jasným důkazem toho, že „velká operace sklapla naprázdno“. Prý pokud člověk slyší výraz korupce v souvislosti s vysokou politikou, má sklon představovat si zmanipulované tendry a úplatky v řádu přinejmenším desítek milionů.

Dnes už je podle Kaisera na čase, aby orgány činné v trestním řízení přiznaly, že vládu povalily kvůli žárlivosti nastávající manželky na dosluhující manželku a kvůli dávání prezentů. „Až Olomoučtí tyto středně závažné a méně závažné delikty dovedou k soudu, měli by vzápětí po jeho skončení rezignovat,“ uzavírá svůj komentář Daniel Kaiser.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vláda lokajů. Protektivní vrchnost uctívají, spodinou opovrhují, říká profesor Žaloudík

16:02 Vláda lokajů. Protektivní vrchnost uctívají, spodinou opovrhují, říká profesor Žaloudík

„Aktivistická sebelikvidace Evropy čištění celého světa neprospěje,“ podotýká ke Green Dealu emeritn…