Navalnyj: Naše vítězství je nevyhnutelné. Ruský národ přestal mlčet

11.07.2017 13:55

„Putin s Medveděvem pracují velmi úporně na tom, aby uchránili své nakradené milardy. My proto musíme pracovat ještě více. Pravda je na naší straně, proto je naše vítězství nevyhnutelné,“ prohlásil po svém propuštění z vězení lídr ruské opozice a kandidát na prezidenta Ruské federace v nadcházejících prezidentských voblách Alexej Navalnyj.

Navalnyj: Naše vítězství je nevyhnutelné. Ruský národ přestal mlčet
Foto: archív Vaše Věc
Popisek: Alexej Navalnyj

Lídr ruské opozice, šéf Fondu pro boj proti korupci (FBK) a kandidát na prezidenta Ruské federace v nadcházejících prezidentských volbách Alexej Navalnyj byl v pátek 7. června po 25. dnech propuštěn z vězení. Navalnyj byl zadržen 12. června ve svém moskevském bytě poté, co spolu se svými spolupracovníky z FBK zorganizoval masové protesty napříč celým Ruskem. 

Protesty nakonec proběhly ve více než 100 městech Ruské federace i bez účasti Navalného. Okolo 2000 demonstratnů bylo zadrženo, zejména v Moskvě a Petrohradu. Aktivista a hlavní tvář ruské opozice byl odsouzen na 30 dní odnětí svobody, propuštěn byl nakonec o pět dní dříve. 

Alexej Navalnyj, který je v současné době zřejmě největším trnem v oku ruské vlády, byl v minulosti v souvislosti s organizací protestních akcí zatčen již několikrát. 

Neprodleně po svém propuštění zasedl ruský aktivista zpět před svou webkameru a vyprodukoval další video pro svůj kanál na serveru YouTube. 

„Ještě jednou děkuji všem těm, kteří ze zúčastnili protikorupčních protestů. Jsem moc vděčný těm, kteří se zúčastnili protestů, zatímco já jsem seděl ve vězení,” uvádí ve svém nejnovějším videovýstupu Navalnyj. 

„Lidé se mě často ptají na to, proč tohle všechno vlastně dělám. Čeho jsem se dobyl za těch posledních pár měsíců, kdy jsem zorganizoval několik akcí, a dvakrát jsem skončil ve vězení? Vždyť Medveděv je přeci pořád předsedou vlády, jeho letní sídla a vinohrady mu pořád nikdo nezabavil. Zatímco naše volební štáby pravidelně navštěvují ochránci zákona, kteří nám zabavují veškeré volební materiály,“ líčí situaci ruský politik. 

O dopadu práce Navalného a jeho Fondu pro boj proti korupci prý svědčí to, že „kremelské i regionální autority již boj s Navalného prezidentskou kampaní považují za svůj hlavní úkol“. 

„Kremelská strategie se vždy opírala o to, že alternativním zdrojům informací, a zejména těm prezentovaným vládní opozicí, nedávala na státních televizních kanálech vůbec žádný prostor. Dříve to fungovalo. Dnes již ne. Celá třetina občanů RF je obeznámena s naší prací. Dalších 43 % obyvatel si je pak vědomo toho, že se v Rusku organizují demonstrace proti korupci,“ tvrdí Navalnyj.

„Kreml se vůči naší aktivitě staví velmi obezřetně. Putin si totiž dobře uvědomuje, že je jeho moc založena pouze na ustavičném lhaní a nečinnosti dobrých lidí. 

Znásobme své usilí 

O tom, že Navalného jeho poslední pobyt ve vězení nikterak neodradil od jeho politické činnosti, svědčí to, s jakým elánem se ihned po svém propuštění pustil do další agitace. 

„Představte si, co všechno bychom mohli společně dokázat, jestli by každý z nás investoval do našeho projektu dvakrát více svého volného času,“ povzbuzuje své příznivce aktivista, jehož poslední video za pouhých několik dní shlédlo již téměř 2 miliony lidí. 

„Teď si představte, jak neuvěřitelně úporně pracují Putin s Medveděvem, aby ochránili své nakradené milardy. Vidí, že národ přestal mlčet. Teď se bojí o své vily v Itálii, jachty v Sardínii a bankovní účty ve Švýcarsku,“ tvrdí Navalnyj. 

„Vyhraje samozřejmě ta strana, která bude úporněji pracovat, investuje více své energie a přesvědčí o své pravdě více lidí ve svém okolí. Pravda je na naší straně, z toho důvodu je naše vítězství nevyhnutelné,“ zakončil své vystoupení ruský aktivista. 

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: fib

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

20:13 „Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

Válka na Ukrajině přinesla do moderního válčení použití dronů a dalších bezpilotních letounů, které …