Návraty na známá místa. Noví ministři už své úřady často znají

11.07.2013 20:32

Někteří členové Rusnokovy vlády se vracejí na úřady, kde už dříve působili. To je příklad ministra zemědělství Miroslava Tomana či ministra práce a sociálních věcí Františka Koníčka. Jasno už mají i o prioritách, píše Český rozhlas.

Návraty na známá místa. Noví ministři už své úřady často znají
Foto: Hans Štembera
Popisek: Prezident Miloš Zeman jmenoval vládu Jiřího Rusnoka

Ministerstvo zemědělství vedl za socialismu i jeho otec. „Vracím se na barák, kde jsem působil a kde působil můj otec,“ prohlásil ve čtvrtek při oficiálním převzetí resortu. On sám už v minulosti pracoval ve funkci náměstka.

Více inteligence, méně betonu

I ministr práce a sociálních věcí František Koníček na úřadě dříve působil. Nyní je jeho největší prioritou zrušení kontroverzního projektu sKaret. „Pevně věřím, že náš partner Česká spořitelna s námi bude hledat řešení, abychom to férově, plynule a zcela racionálně vyřešili,“ říká nový ministr.

O svých prioritách má jasno i ministr dopravy Zdeněk Žák. „Do nového věku dopravy vstoupíme s tím, že by v ní mělo býti více inteligence a méně betonu.“ Ve zdravotnictví zase Martin Holcát počítá se změnami regulačních poplatků. „Určitě bychom se bavili o nějakém stropu. A poplatky za děti do 18 let ne,“ prohlásil.  

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: lze

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…