Návštěvníci baru v České Skalici: Nelegály nechceme!

09.12.2015 14:41

Plných sto dvacet devět návštěvníků CD baru v České Skalici podepsalo petici proti omezování legálního hazardu v ČR. Novelu loterijního zákona bude zítra projednávat Senát. Petenti nesouhlasí s prohibiční vyhláškou, kterou před časem město přijalo. Obávají se rozšíření nelegálního hazardního hraní ve městě, kde s legálním hazardem nebyly nikdy problémy.

Návštěvníci baru v České Skalici: Nelegály nechceme!
Foto: Hans Štembera
Popisek: Herna, ilustrační foto

Petenti uvádějí, že jim jsou známy patologické jevy spojené s provozem loterií. Jenže zákazová vyhláška i schválení loterijní novely přinese do města nekontrolovatelný, nelegální a neregulovaný provoz hazardu a loterií v černých hernách. Žádná prohibice podle nich nikdy nepřinesla nic dobrého. Rozpočet města Česká Skalice bude ochuzen. Majitelka zmíněného CD baru Kateřina Bořková PL řekla, že prohibiční vyhláška, která začne platit od 1. ledna 2016, je pro ně likvidační. „Podnikáme na základě povolení Ministerstva financí. Do naší provozovny jsme realizovali nemalé investice. Podepsali jsme smlouvy o provedení práce na dobu neurčitou, smlouvy o nájmu s provozovateli loterií a jiných podobných her, zavázali jsme se k odběru zboží i služeb. Jedná se o firmy pro nás nezbytné. Kupříkladu pivovary. Nyní přijdeme o plánovaný zisk, někde budeme nuceni platit nemalé penále. Nelegálové se nám budou jenom zeširoka smát,“ dodala.

Českoskalická radnice pod vedením starosty Martina Staňka se ohledně hazardu vyznačuje bohorovností. Na dotaz PL, zda je město připraveno na případné soudní spory, které v dané věci mohou nastat, neboť EU již zahájila řízení o slučitelnosti zákazových vyhlášek s evropským právem, odpověděl: „Ano, pokud dojde k soudnímu sporu s EU, který by případně následoval po jednání českého státu, je město připraveno se hájit. Rád bych připomněl, že omezení hazardu se netýká pouze České Skalice, ale dalších stovek měst. Celá problematika se bude muset řešit celoplošně.“

Bývalý dlouholetý starosta města a exsenátor Petr Fejfar se obává, že nájezd nelegálního hazardu do města je otázkou velmi krátkého času. Nahraje tomu fakt, že Česká Skalice leží na frekventované trase do Polska. „Současná radnice je mimo reál. Jedou na vlně hloupého populismu. Myslím, že vám jsem před časem řekl, že ti, kterým hazard zničil život, byli blázny již předtím. Na tom si stojím. Žádná prohibice nikdy ničemu neprospěla. Že to na radnici nevědí, mne nepřekvapuje,“ uvedl pro PL Fejfar.    

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Josef Petrů

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…