Nazdar Andreji, jak se Babiš? Skupina umělců vyrobila vtípek na ministra financí

10.10.2014 11:42

REVUE Tričko s nápisem „Nazdar Andreji. Jak se Babiš?" koluje po Facebooku a lze ho sehnat i fyzicky. Jeho „otcem" je Tonda Blaník, hlavní postava ze seriálu Kancelář Blaník, který vysílá internetová televize Stream.

Nazdar Andreji, jak se Babiš? Skupina umělců vyrobila vtípek na ministra financí
Foto: facebook.com
Popisek: Nápis na tričku

Politicko-satirický seriál Kancelář Blaník se na podzim objevuje už ve své druhé sérii. Odehrává se v zákulisí politiky. Proto není divu, že terčem nejnovějšího vtípku je v současné době asi nejmocnější muž na české politické scéně Andrej Babiš. On sám se v předvolební kampani humoru nevyhýbal. Ani jiným věcem. „Dělal jsem kvůli volbám různé blbosti. Hrál jsem basket, bohužel jsem nedal ani koš. Ale při fotbale jsem málem dal gól, jenomže jsem se nesklouznul," konstatoval na předvolební debatě v Liberci, kde si také krátce zabubnoval."

Kancelář Blaník je politická satira z prostředí fiktivní lobbistické kanceláře. Vytvořil ji tým s režisérem Markem Najbrtem, který má za sebou úspěšné filmy Protektor, Mistři a Polski film. Hlavní roli, postavu Tondy Blaníka, hraje Marek Daniel. „Jedna z nejlepších satir, jakou jsem kdy viděl. Humor úžasný, prostě paráda. Marek Daniel umí. Nedoceněný herec," píše přispěvatel na filmové databázi fanoušků ČSFD, kde má Kancelář Blaník vysoké hodnocení přes 80 procent.

Marek Daniel, alias Tonda Blaník, bude hrát i Havla

Marek Daniel ale už vstupuje do povědomí režisérů, například v seriálu České století mapující moderní českou historii ztvární prvního českého prezidenta Václava Havla. Toho současného parodoval spolu třeba s Pavlem Liškou ve videoklipu v předvečer prezidentských voleb, kde si utahovali ze Zemanova plebejství. Zazpívali zde popěvek „My jsme zemani, jedna zemina, zemanské hory, to je pí..vina."

Kalousek rozdával trička, v němž děsil čerty

Co se týče triček, předběhl Tondu Blaníka hlavní rival a předchůdce Andreje Babiše na Ministerstvu financí Miloslav Kalousek. Ten sám rozdával trička s kresleným vtipem o sobě. Je na něm Kalousek stojící před peklem. Což zcela vyděsí čerty, kteří hlídkují vchod do něj. „Bacha, dívá se sem. Rychle dovnitř a zalígrovat dveře," říkají si čerti...

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Oldřich Szaban

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

16:34 „Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

V Budapešti od čtvrtka již potřetí probíhá maďarská verze Konference konzervativní politické akce (C…