Nazdar, Mazánku… Odposlechy pokračují, teď o bordelu v Navatypu

25.03.2012 20:15

Venku je další část telefonních rozhovorů bývalého primátora Pavla Béma s lobbistou Romanem Janouškem. Tentokrát lze v něm jasně slyšet, jak si rozdělují vliv ve stavební firmě Navatyp. Ta dostávala od Prahy zakázky za stovky milionů korun.

Nazdar, Mazánku… Odposlechy pokračují, teď o bordelu v Navatypu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Pavel Bém

Konkrétně jde o záznam z 20. června 2007, jehož část má k dispozici TV Nova. Lze zde slyšet, jak si Pavel Bém a Roman Janoušek domlouvají postup v udržení vlivu nad stavební firmou Navatyp. Tehdy totiž zemřel její majitel Richard Navrátil. Navatyp dostávala od města lukrativní zakázky za stovky milionů korun. Stavěla třeba byty, které pak skupovali vlivní pražští radní a podnikatelé.

„Nazdar, Mazánku. Jen telegraficky, včera po klubu za mnou přišel Filda (nejspíš Filip Dvořák z ODS – pozn. red.),“ začíná rozhovor Bém. Dvořák tehdy za Bémem přišel údajně proto, že chtěl „vyřizovat“ pozůstalosti po Navrátilovi.

„Já mám dneska kvůli tomu schůzku s Luďkem (Eremiášem, právníkem a spolumajitelem firmy Erpet Group – pozn. red.), kam asi přijde i ta paní (vdova po Richardu Navrátilovi – pozn. red.). Já se jí zeptám, co vlastně chce dělat, protože to je její rozhodnutí, a že jsme schopni jí pomoct tak i tak, ale ať je opatrná,“ odpovídá Janoušek.

„Já ti jen volám, protože je v tom potřeba udělat opravdu pořádek, jinak to bude hroznej bordel,“ obává se Bém. „To bude určitě hroznej bordel, protože takových Filipů je už asi pět,“ tvrdí lobbista Janoušek.

Následně se ho bývalý pražský primátor ptá na další postup, na Janouškovy „noty“. „Než budeme mít všechny informace… A jediný informace, který jsou správný, jsou buď od Luďka (Eremiáše), nebo jeho ženy (vdovy Navrátila). Ta řekne, co chce, nebo nechce. My to nějak posoudíme v rámci reálnejch možností, ty potom zhodnotíš nějakej plán a přijmeš člověka už s nějakým scénářem,“ kalkuluje Janoušek.

Poté, co se spolu dohodnou, ještě Janoušek vzkáže, že Bémovi zařídí luxusní lednici na víno pro jeho manželku. Zbytek rozhovorů vyjde v pondělní MF Dnes.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pan

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…