Nazývejme Bakalu gaunerem, požadoval poslanec. Vypadal prý jako "nezkušený debil", ale pak se předvedl

20.01.2017 12:22

Čeští poslanci mají opět napilno. Dnes řeší novelu autorského zákona, včera byl na tapetě miliardář Zdeněk Bakala a kauza OKD. Bakala byl označen za „nezkušeného debila“ a „gaunera“. Zákonodárci Úsvitu, komunistů i hnutí ANO tvrdě zúčtovali také s předsedou vlády Bohuslavem Sobotkou (ČSSD), který ještě v pozici ministra financí zprivatizoval to, co ještě státu z OKD zbylo – menšinový podíl.

Nazývejme Bakalu gaunerem, požadoval poslanec. Vypadal prý jako "nezkušený debil", ale pak se předvedl
Foto: ANO
Popisek: Pavel Plzák

Zákonodárci zase jednou debatovali o OKD, miliardáři Zdeňku Bakalovi a premiérovi Bohuslavu Sobotkovi. Ten na jednání seděl jen chvíli, posléze se z rokování omluvil kvůli jednání vládního výboru pro jadernou energetiku. A za svou nepřítomnost to posléze pořádně schytal. Pustil se do něj komunistický poslanec Miroslav Grebeníček. Nepřítomného Sobotku obvinil z toho, že jeho slepotou vůči Bakalovi bude severní Morava trpět ještě dlouho.

Odsouzení se od řečnického pultíku ve Sněmovně dočkal i Bakala jako údajně „nezkušený debil“. Tato slova použil Pavel Plzák z Babišova hnutí ANO, když zavzpomínal na jeden z rozhovorů s exministrem průmyslu ve vládě Miloše Zemana Miroslavem Grégrem. Právě on měl mluvit o Bakalovi jako o „nezkušeném debilovi“.

„Naštěstí pak říkal, že jak je vidět, tak nezkušený debil, a schopný byl všeho. Pak bych jenom upřesnil, že zkušenosti s panem Bakalou byly ještě před OKD. Vždyť tady byla privatizace Becherovky. Všichni víme, jak skončila privatizace Becherovky, jakým tunelem to bylo,“ připomněl v projevu poslanec. A tím zdaleka neskončil.

„Velmi krátce. Já vás možná trochu pobavím, ale tady se mluví o člověku, který napáchal takovéto věci na severní Moravě a poškodil spoustu lidí, jako o panu. Já bych chtěl upozornit, že Bakala byl soudem uznaný gauner, že jeho konání neslo znaky gaunerismu. Soudil se s dnešním panem ministrem Zaorálkem. Já bych navrhoval, abychom o Bakalovi mluvili jako o gaunerovi. Vůbec se nám nemůže nic stát a myslím si, že i v našem usnesení by něco takového mohlo padnout,“ radil poslancům Pavel Plzák.

Vedle Plzáka a Grebeníčka se k tématu vyjadřoval také nezařazený poslanec Karel Fiedler, poslankyně Jana Lorencová (ANO). Martin Lank z Úsvitu a další. Ani jejich projevy si nedali Bakala se Sobotkou za rámeček. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

22:30 Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

Víte, že konferenci konzervativců Viktora Orbána nebo Nigela Farage zakázal v Bruselu komunální star…