Ne kolonizaci Evropy! Geert Wilders pozvedl hlas a vzdal čest nám, Slovákům, Maďarům a Polákům

28.11.2017 10:55

Vůdce nizozemské euroskeptické a protimigrační Strany pro svobodu Geert Wilders píše o své plánované návštěvě České republiky a vyjadřuje obdiv „svobodumilovným“ obyvatelům naší země.

Ne kolonizaci Evropy! Geert Wilders pozvedl hlas a vzdal čest nám, Slovákům, Maďarům a Polákům
Foto: Mwl.nl
Popisek: Kontroverzní nizozemský politik Geert Wilders

„Příští měsíc přijedu do Prahy, abych zde vystoupil na pozvání českých vlastenců. Češi milují svobodu. V roce 2011 u příležitosti stých narozenin Ronalda Reagana po tomto velkém bojovníkovi za svobodu přejmenovali jednu z ulic hlavního města. V mém domovském Haagu se něco takového před šesti lety nepodařilo, protože se proti postavili zástupci všech levicových stran. Nakonec vše skončilo děsivým kompromisem a vznikla cyklostezka nazvaná po Reaganovi a Gorbačovovi.“

Výše zmíněný příběh dle Wilderse dobře ilustruje rozdíly mezi východní a západní Evropou a postoji tamějších vlád k islámu. „Na východě se politici proti tomuto novodobému totalitarismu, který ohrožuje náš kontinent, postavili. Kdežto na Západě se vzdali,“ tvrdí čtyřiapadesátiletý politik s tím, že ulice v některých čtvrtích Haagu, Bruselu, Paříže, Birminghamu, Malmö či Stockholmu se již podobají ulicím na Blízkém východě a vládne zde rovněž islám.

„Maďarský premiér Viktor Orbán se tvrdě postavil proti povinnému přerozdělování migrantů, což by podle jeho názoru změnilo ráz jeho země. Neméně rozhodným odpůrcem islámské imigrace a islamizace je český prezident Miloš Zeman. Slovenský premiér Robert Fico prohlásil, že islám na Slovensku nemá místo. Kvóty odmítá také polská premiérka Beata Szydlová, která označila uprchlické kvóty za šílenství,“ zmiňuje Wilders.

Celý text v angličtině je ZDE.

Jak však dále píše Wilders, odpor proti islamizaci kontinentu roste také v západní Evropě. „Moje Strana pro svobodu obsadila v letošních parlamentních volbách druhé místo. Marine Le Penová se ve Francii dostala do druhého kola prezidentských voleb. Rakouští Svobodní skončili s minimálním odstupem za vítěznými lidovci a v Německu patrioti z AfD historicky poprvé pronikli do Bundestagu,“ vypočítává Wilder s tím, že politické elity se snaží tyto strany eliminovat.

„Minulý měsíc v Nizozemsku vznikla po sedmi měsících vláda složená z několika stran. S námi však nikdo jednat nechtěl. Raději dali přednost levicové D66, která odmítla pojmenovat ulici v Haagu po Ronaldu Reaganovi. A přesto má nově vzniklá koalice většinu jen o jediný hlas,“ stěžuje si čtyřiapadesátiletý Wilders a tvrdí, že západní demokracie byly rozvráceny a fakticky se změnily v diktatury, kde musí vlastenecké strany čelit nevraživosti médií, soudů i politických konkurentů.

„Před téměř 30 lety vyšli lidé východní Evropy do ulic, aby si vybojovali svobodu. My v západní Evropě bychom se jejich zkušenostmi měli poučit. Také my bychom dnes měli dát jasně najevo, že už máme všeho dost. Pokojně, demokratickou cestou, ale zároveň důrazně. Je nejvyšší čas, abychom odmítli šílené kroky západních politických vůdců. A právě proto bude příští rok 20. ledna Strana pro svobodu protestovat v ulicích Rotterdamu. Dejme jasně najevo, že nechceme být kolonizováni islámem. Evropa patří nám!“


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pro

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…