Ne, ne, ne. Merkelová se znovu zatvrdila ve věci uprchlíků

18.07.2017 12:14

Merkelová odmítá přijmout vrchní hranici pro počet migratnů v Německu. Problém se dá prý řešit i jinak, včetně intervence v zemích, které migranti opouští.

Ne, ne, ne. Merkelová se znovu zatvrdila ve věci uprchlíků
Foto: bundeskanzlerin.de, tan
Popisek: Německá kancléřka Angela Merkelová

Kancléřka Spolkové republiky Německo Angela Merkelová v nedělním “letním” televizním rozhovoru pro ARD odmítla přijmout vrchní hranici pro počet migrantů, kteří budou vpuštěni na území Německa. 

 

Angela Merkelová, která stojí v čele Křesťanské demokratické unie (CDU) se tak distancovala od pozice konzervativnější bavorské sesterské politické strany - Křesťanské socialistické unie (CSU). Tvrdí, že stanovovat jakýkoliv vrchni limit pro počet migrantů “není tou správnou cestou”. 

 

“Pokud jde o přijetí jakékoli vrchní hranice, moje pozice je jasná: rozhodně to neakceptuji,” uvedla německá kancléřka a dodala, že počet migrantů se dá snížit skrze regulační opatření a zásah přímo v zemích, které migranti ve snaze najít bezpečnější místo pobytu opouštějí. 

 

Německá kancléřka Angela Merkelová se tak kvůli své pozici dostala do konfliktu s lídrem bavorské CSU Horstem Seehoferem, který již hrozil dokonce tím, že nevstoupí do koalice se sesterskou CDU, nebude-li přijat vrchní limit pro počet uprchlíků přicházejících do Německa. 

 

Merkelová rovněž v rámci nedělního rozhovoru uvedla, že plánuje vést Německo alespoň v dalších čtyřech letech. 

 

“Nikdo samozřejmě nedokáže předpovídat budoucnost, ale já alespoň plánuji pokračovat na další čtyři roky,” uvedla německá kancléřka, která je hlavním favoritem na vítězství v nadcházejících volbách.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: fib

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

16:34 „Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

V Budapešti od čtvrtka již potřetí probíhá maďarská verze Konference konzervativní politické akce (C…