Ne, nebude klid. Bouře kolem Ringo Čecha pokračuje

25.02.2016 12:14

Na jedné straně levicový publicista Daniel Veselý píše na serveru Britské listy, že „nepatří mezi zastánce toho, aby se s některými lidmi nehovořilo“, na druhé straně kritizuje internetovou televizi DVTV za to, že odvysílala rozhovor s Františkem Ringo Čechem, kterého Veselý označuje za dvorního šaška prezidenta Miloše Zemana. Zveřejněním rozhovoru prý DVTV legitimizuje nehumánní postoje Františka R. Čecha.

Ne, nebude klid. Bouře kolem Ringo Čecha pokračuje
Foto: Hans Štembera
Popisek: František Ringo Čech

Veselý píše, že zatímco dříve byly podobné názory, které zastává F. R. Čech, na opovrženíhodném okraji, nyní stále více pronikají do takzvaně seriózních médií, což je podle něj na pováženou.

Veselý připomíná, že František Ringo Čech, kterého neopomněl označit přízviskem „normalizační umělec“, nedávno zveřejnil rasistickou malůvku s názvem Lekce němčiny pro uprchlíky.

Celý text je ZDE

Čech svou malůvku popsal tak, že uprchlíci znásilňují štěňátka. „Čech se křižoval, že jde o bžundu, aby vzápětí poněkud nelogicky dodal, že zachycuje realitu. Když se nad tímto ‚výjevem‘ moderátorka Drtinová pozastavila řkouc, že jde patrně o rasismus, bagatelizoval vše náš kumštýř slovy, že obraz může přemalovat s tím, že uprchlíci můžou znásilňovat třeba opičku,“ popsal obsah rozhovoru Veselý.

Čech prý také neopomněl dodat otřepanou mantru všech ryzích rasistů, že není rasista. „Aby se dále po vzoru svého politického oblíbence Miloše Zemana o uprchlících vyjádřil, že mají drahé mobily, adidasky a neopomněl také potutelně ucedit, že některé věci se na veřejnosti nesmějí říkat, narážeje tak na ‚diktát‘ politické korektnosti,“ píše Veselý.

Tvrdí také, že pokud by někdo „zoufalé válečné uprchlíky“ vracel nazpět „do pekla“, tak se v jeho očích v podstatě neliší od těch, kdo házeli lidské bytosti do plynových komor. „To už je podle mého soudu prostě myšlení hodné nacistů. Tečka,“ prohlásil Veselý rezolutně.

Osobně prý nepatří mezi zastánce toho, aby se s některými lidmi nehovořilo. „Avšak prapodivná individua, jako je F. R. Čech, dostávají pro svá fantasmata přehršle prostoru především v bulvárních médiích. Nevidím ovšem žádný důvod pro to, aby jim takový prostor poskytovaly i takzvaně seriózní sdělovací prostředky,“ tvrdí Veselý.

Prý se tak snižuje již tak nízko položená laťka veřejné debaty o migrační krizi.

Pozornost je podle něj záhodno věnovat „oněm obskurním rychlokvašeným webům, neboť ty se již nepokrytě neštítí reprodukovat ani názory hodné nacistů“. „I proto vnímám skutečnost, že DVTV legitimizuje nehumánní postoje Zemanova dvorního šaška Františka R. Čecha, jako přinejmenším zarážející,“ dodal Veselý.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Provokace.“ Zmizelo to. Odkryto po smrti Josefa Laufera

4:40 „Provokace.“ Zmizelo to. Odkryto po smrti Josefa Laufera

Po smrti zpěváka Josefa Laufera mnozí připomínají jeho píseň o Svobodné Evropě a kapitánu Minaříkovi…