Ne, není to hoax. V Británii skutečně zakázali holčičkám sukně

05.07.2018 12:15

Britské školství jde zase o jeden progresívní krok vpřed. A tento krok učiní v kalhotách, protože sukně mají ze středních škol zmizet. Zatímco kdysi dávno sufražetky bojovaly o právo nosit kalhoty, nyní to vypadá, že jim nic jiného než kalhoty nosit nezbyde. Zprávu jako první otiskl prestižní britský deník The Times. Část české veřejnosti ovšem odmítá informaci uvěřit.

Ne, není to hoax. V Británii skutečně zakázali holčičkám sukně
Foto: pixabay.com
Popisek: Londýn

Tento krok je zřejmě reakcí na nedávnou reformu zákona o uznání pohlaví, po které by mělo být snadnější změnit, jaké máte v rodném listu napsané pohlaví.

Celý článek ZDE

 Až 40 středních škol v Anglii už sukně zakázalo a další o zakázu přemýšlejí. Důvody jsou různé. Na střední škole v Lewes důvodem bylo, že studenti zpochybňovali, proč mají být uniformy dělené podle pohlaví, a také, aby se vyhovělo transsexuálním studentům. Na střední škole Woodhey byl argument, že pro personál a návštěvníky je nedůstojné vidět dívky v sukni, když sedí na zemi například při hodinách divadla. A v Bradfordu několik škol, protože do nich docházejí převážně muslimové, zakázalo sukně z důvodu cudnosti. Coplestonská střední škola zařadila sukně na seznam zakázaných oděvů a předmětů, na kterém už jsou skinny jeany nebo piercingy na obličeji.

Anketa

Věříte, že za 10 let se naše země bude mít lépe než dnes?

13%
hlasovalo: 9427 lidí

Názory na zákazy se různí skupina od skupiny a ani zastánci LBGTQ se neshodnou, zda je tento krok správný. Studenti se proti kroku bouří. Někteří říkají, že nutit všechny nosit kalhoty zatímco sukně jsou všem zakázané „prostě není fér“. Žáci na Philipsově střední škole v Bury založili petici proti zákazu sukní řkouce, že tento zákaz „sexualizuje těla studentů“. „Pokud si někdo myslí, že když vidí dětskou nohu, tak je to příliš sexuálně nabité, měl by být okamžitě propuštěn pro hrubé porušení pracovní morálky,“ zní text petice. Další studentky pro změnu tvrdí, že sukně jsou důležité pro jejich sebevědomí, a pokud budou zakázané, mohlo by to mít „permanentní dopad na jejich mentální zdraví“.

I známá feministka Naomi Wolfová si myslí, že kalhoty všem jsou hloupé řešení. Rozhodně, pokud sukně pro každého umožněny nebudou.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: kas

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…