Ne, slyšel Andrej Babiš od známé osobnosti

26.05.2015 8:06

S blížícími se krajskými volbami v roce 2016 je podle veřejných průzkumů jasné, že hlavními soupeři v boji o hejtmanské pozice jednotlivých krajů se utkají ČSSD a ANO. Sociální demokraté podle deníku Právo vsadí na svou osvědčenou jedenáctku, která již zastává hejtmanskou funkci. Hnutí ANO Andreje Babiše bude opět vybírat z úspěšných podnikatelských tváří.

Ne, slyšel Andrej Babiš od známé osobnosti
Foto: Hans Štembera
Popisek: Druhý den sněmu ANO se nesl ve znamení voleb a hlavně focení se s předsedou Babišem. Kdo s ním nemá snímek na památku, jakoby nebyl...

Tentokrát sáhl po vlastníkovi společnosti Student Agency Radimu Jančurovi a nabídl mu kandidovat na post hejtmana Jihomoravského kraje, ten to však odmítl. „Do politiky půjdu, až když mi bude třeba šedesát. Do té doby musím pracovat,“ řekl rozhodně Jančura.

Za ČSSD bude nejspíš kandidovat současný hejtman Michal Hašek, dá se to očekávat, protože ve vedení strany již nemá takové možnosti, z důvodu účasti na lánské schůzce.

Hnutí ANO má v plánu bojovat i o Jihočeský kraj, kde chce nasadit opět úspěšného podnikatele, miliardáře a generálního ředitele Koh-i-nooru Vlastislava Břízu, ten však svou možnou kandidaturu v krajských volbách nechtěl veřejně potvrdit. „Zásadně nekomentuji politické spekulace. K ekonomickým problémům této země se vyjádřím rád,“ řekl Bříza. Pokud by však nakonec kandidoval, utkal by se nejspíš o hejtmanské křeslo se současným hejtmanem za ČSSD Jiřím Zimolou.

Babiš už má podle Práva vybraného i kandidáta pro Moravskoslezský kraj, má jim být rektor Báňské univerzity Ivo Vondrák. „Mohu potvrdit, že jsem tuto nabídku dostal. Pravdou je, že rozvoj regionu vnímám jako prioritu a rozvojem univerzity se k němu snažím maximálně přispět,“ vyjádřil se Vondrák s tím, že je ale proti kumulaci funkcí a nabídku ještě zváží kvůli svým povinnostem vůči univerzitě. Současným hejtmanem kraje je Miroslav Novák za ČSSD, jeho strana však ještě nemá zcela jasno, zda nasadí opět právě jeho. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ste

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Už neočkujte.“ Zoufalství a mlčení po propadu porodnosti. Už nelze přehlížet

19:36 „Už neočkujte.“ Zoufalství a mlčení po propadu porodnosti. Už nelze přehlížet

Dva roky po sobě poklesl v Česku počet narozených dětí přibližně o deset tisíc, což činí úbytek zhru…