Ne, tolik uprchlíků prostě ne. Černošský umělec šokoval moderátorku

23.06.2015 8:31

Ibrahim Maiga v druhé polovině 80. let opustil africké Mali a odešel studovat vysokou školu do tehdejšího Československa. U našich sousedů získal občanství, zkusil kandidovat do Evropského parlamentu za postkomunistickou levici a dnes se živí jako zpěvák a herec. Svým krajanům z Afriky, kteří se v hojných počtech snaží dostat do Evropy, však vyslal velmi tvrdý vzkaz. A značně tím šokoval reportérku portálu Čas.sk, která s ním na toto téma vedla rozhovor.

Ne, tolik uprchlíků prostě ne. Černošský umělec šokoval moderátorku
Foto: repro foto Youtube
Popisek: Uprchlíci, ilustrační foto

Maiga soudí, že by se o uprchlíky měli postarat ti, kteří nastalou situaci způsobili. Přesněji řečeno Francouzi, Američané a Angličané, kteří dle něj vtrhli do Afriky, ukradli Afričanům ropu či zlato a nechali za sebou spálenou zem.

Slováci, kteří se na rabování Afriky nepodíleli, by dle Maigy neměli nést na svých bedrech za uprchlíky odpovědnost. „Když přepadli Lýbii, kolik ropy dali Slovensku? Kolik z toho Slovensko mělo?“ ptá se umělec a dodává: „Jsme lidští a rádi bychom pomohli, ale museli bychom na to mít. Můžeme pomoci, ale ne takovému kvantu lidí, co nám nutí.“

Moderátorku portálu Čas.sk Maiga svým nesmlouvavým postojem ke svým krajanům značně překvapil. „Ale co bys dělal, kdyby tvoje rodina měla problém v Africe a nepustili ji sem?“ obrátila se na černošského zpěváka. „Vrátil bych se zpátky za nimi. Když spolu máme umřít, tak spolu umřeme,“ lakonicky odvětil Maiga.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: luš

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…