Neakceptujte nenávist mezi národy. Papež promluvil před polskou mládeží

31.07.2016 16:06

Světové dny mládeže v Krakově poctil svou návštěvou i papež František. Mladým lidem mimo jiné řekl, že nepřišli na svět, aby se váleli na gauči. Jeho cestu zaznamenal ze zahraničních serverů mimo jiné server SvobodnéFórum.cz.

Neakceptujte nenávist mezi národy. Papež promluvil před polskou mládeží
Foto: repro, tan
Popisek: Papež František

Bohoslužby, kterou v závěru Světových dní mládeže papež odsloužil, se zúčastnilo asi dva a půl milionu věřících. Konala se pod širým nebem na rozlehlé louce v Brzegach asi 15 kilometrů od Krakova. Mimo jiné se jí zúčastnil také polský prezident Andrzej Duda, premiérka Beata Szydlová či předseda konzervativní strany PiS Jaroslaw Kaczynski. 

Původní text ZDE.

Papež při své řeči mimo jiné vyzval mladé lidi, aby neztráceli naději a hledali hodnoty. Chce, aby také věřili v novou lidskost, jež odmítá nenávist mezi lidmi. „Která nevidí hranice jako překážky a může si vážit vlastních tradic, aniž je sebestředná nebo úzkoprsá,“ podotkl také papež. Mladé vyzval mimo jiné i k aktivitě. „Bůh od nás vyžaduje skutečnou odvahu, odvahu být silnější než zlo, milovat každého včetně nepřátel,“ řekl František. Požádal mladé, aby neakceptovali nenávist mezi národy.

Papež svou pětidenní návštěvu Polska ukončí dnes, vpodvečer odcestuje do Vatikánu. Příští světové dny mládeže se budou konat za tři roky v Panamě.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…