Nebojujme se Zemanem, vyzývá Hašek ČSSD. Ale Mynář...

24.08.2013 13:48

První místopředseda ČSSD Michal Hašek vyzval své spolustraníky, aby neválčili s prezidentem Milošem Zemanem. Sám ale zkritizoval jeho kancléře Vratislava Mynáře, píše iDnes.cz.

Nebojujme se Zemanem, vyzývá Hašek ČSSD. Ale Mynář...
Foto: Hans Štembera
Popisek: Místopředseda ČSSD Michal Hašek

„Je potřeba, abychom hledali všechno, co nás spojuje s prezidentem, abychom v předvolební kampani ani po ní nevedli žádnou válku s Pražským hradem a s panem prezidentem. Chtěl bych, abychom tam, kde se shodujeme, s prezidentem spolupracovali a kde se neshodujeme, abychom si to trpělivě vysvětlovali,“ přeje si Hašek.

Líbila by se mu koalice s lidovci

To ke kancléři Mynářovi byl o poznání tvrdší. "Zmínil jsem některé případy, kdy na vedení sociální demokracie útočí někteří politici i z levicových stran, které mohou být v budoucnu partnery sociální demokracie. Konkrétně jsem zmínil pana Mynáře. Řekl jsem, že není dobře, když pan Mynář útočí na předsedu sociální demokracie, a že pokud se objeví útoky, nejen od něj, vůči členům vedení ČSSD, nebo vůči našim kandidátům a lídrům, tak se sociální demokracie musí ohradit.“

A přiznal, že nejsympatičtější by mu byla koalice s KDU-ČSL. „Mně osobně by se líbila spolupráce s lidovou stranou a přeji jí, aby překročila pětiprocentní hranici.“ Zato s babišovci si spolupráci představit nedovede. Jeho hnutí považuje za pravicové. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: lze

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vláda lokajů. Protektivní vrchnost uctívají, spodinou opovrhují, říká profesor Žaloudík

16:02 Vláda lokajů. Protektivní vrchnost uctívají, spodinou opovrhují, říká profesor Žaloudík

„Aktivistická sebelikvidace Evropy čištění celého světa neprospěje,“ podotýká ke Green Dealu emeritn…