Nebuďte čuňata! vyzývá občany TOP 09

24.05.2017 13:47

Ulice bez psích exkrementů chce mít starostka Prahy 3 Vladislava Hujová (TOP 09). Vyzvala majitele psů, aby po svých mazlíčcích uklízeli. Na chodnících se tak objevily obrázky nastříkané dočasnou barvou, jež psí hovínka zobrazují a vyzývají k úklidu.

Nebuďte čuňata! vyzývá občany TOP 09
Foto: praha3.cz
Popisek: Vladislava Hujová, starostka Prahy 3 za TOP 09

Praha 3, stejně jako většina ostatních městských částí, se dlouhodobě potýká s problémem všude přítomných psích exkrementů. Hujová se proto rozhodla, že na tuto problematiku přátelsky a s nadsázkou upozorní. Inspirovala se v evropských metropolích (např. ve Vídni nebo v Londýně), kde obdobné kampaně probíhají, i když v poněkud striktnějším a přísnějším duchu.

Ulice tam zdobí hesla „Máte to ve svých rukou!“ nebo „Nebuďte čuňata“ a za neuklizený exkrement se platí pokuta mezi 50 eury a 1000 librami. 

„Nechci, aby tato akce vyzněla nějak nepřátelsky vůči majitelům psů a jejich domácím mazlíčkům. Sama mám psa, do komunity pejskařů tedy také patřím. Na druhou stranu není možné, abychom po chodnících kličkovali jako po překážkové dráze a báli se, kam šlápneme. Uklízet exkrementy po svém pejskovi nepovažuji za nic nenormálního nebo nadstandardního a byla bych ráda, aby si to všichni uvědomili,“ říká starostka Hujová.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

12:50 Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

„Jedu se setkat s mamkou. Už jsme se léta neviděli. Jsme z Doněcka a já nechci bojovat za Putina. Už…