Nebudu druhý Fischer, ujišťuje Jiří Drahoš. Má to prý vymyšlené

16.06.2017 21:30

Bývalý šéf Akademie věd Jiří Drahoš si před prezidentskými volbami věří. Jeho kampaň má podle něj gradovat. Neměl by tak skončit jako favorit minulé přímé volby prezidenta Jan Fischer, jenž podle něj vystřílel vše brzy. Řekl to serveru Aktuálně.cz.

Nebudu druhý Fischer, ujišťuje Jiří Drahoš. Má to prý vymyšlené
Foto: jiridrahos.cz
Popisek: Jiří Drahoš

Drahoš v současné době objíždí české kraje, včera například zavítal do Brna, den předtím do Plzně. Setkání se pak podobají těm, která s občany uskutečňuje současná hlava státu Miloš Zeman. Jen je podle serveru opatrnější. 

Neříká bonmoty, jeho vystupování je smířlivé, nevyslovuje ani jména svých odpůrců. Tedy až na hradního mluvčího Jiřího Ovčáčka. Z jeho strany se totiž dočkal krátce po ohlášení kandidatury v rodném Jablunkově kritiky, že je „fikus“ a „šedá myš“. „Pak jsem dostával v esemeskách otázky, kolik jste tomu pánovi zaplatili, že vám dělal tak úžasnou reklamu,“ uvedl Drahoš v Brně.

Drahoš se však dočkal i kritiky za propagaci. A to přímo od svého dobrovolníka. „Já moc chci, abyste vyhrál, ale výraznější reklamu po Brně, že se tato debata koná, jsem neviděl,“ uvedl.

Na to konto se vědec rozhovořil o přepáleném startu kampaně Jana Fischera před čtyřmi lety. „Kampaň máme domyšlenou tak, aby gradovala,“ uvedl Drahoš. Zároveň však dodal, že to ale neomlouvá skutečnost, že by mohla být akci v Brně učiněna větší reklama. 

Původní text ZDE.

V diskusi pak Drahoš hovořil například o přijetí eura, k němuž nemá jasný názor. „Nemám nic proti tomu, abychom euro zavedli, ale největší problém je velký rozdíl mezi kurzem eura a paritou kupní síly,“ míní. Jasněji však hovoří o tom, zda by jmenoval vládu KSČM, vyhrála-li by ve volbách. „Ne,“ řekl s tím, že komunisté nejsou podle něj demokratická strana.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

11:08 Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

„To, co mně na tom vadí nejvíc, je to, že tady někdo do tebe něco hustí na plný kule a snaží se tě p…