Nebudu znovu kandidovat do vedení strany. Jsem soudný, vysvětlil to Zaorálek

27.10.2017 10:14

Ministr zahraničí Lubomír Zaorálek (ČSSD) deníku Právo řekl, že se nebude ucházet o pozice ve vedení v sociální demokracii. Prý musí být soudný.

Nebudu znovu kandidovat do vedení strany. Jsem soudný, vysvětlil to Zaorálek
Foto: Daniela Černá
Popisek: Lubomír Zaorálek

Dosavadní místopředseda ČSSD Lubomír Zaorálek ve veřejnoprávní České televizi prozradil, že v předvolební kampani pomýšlel na zisk kolem 13 procent hlasů. Kdyby se ČSSD podařilo získat 16 procent, byl by to prý velký úspěch. V takovém případě by strana skončila druhá v pořadí za Andrejem Babišem (ANO), který dosáhl takřka na 30 procent hlasů.

Jenže se ukázalo, že si voliči působení ČSSD ve vládě ani náhodou necení na zmíněných 16 procent. Pro dosud nejsilnější partaj v kabinetu nehlasovalo ani osm procent lidí. A Zaorálek za to přijímá jasnou odpovědnost.

„Člověk musí být soudný. Kdo prohraje v bitvě, tak se nemůže nabízet do další bitvy jako lídr. Byla to větší porážka, než jsem si představoval. Musím si to sám sobě zodpovědět, ne že půjdu a budu se tvářit, že se nic nestalo,“ řekl Zaorálek.

Celé vyjádření naleznete zde.

Sociální demokraté prý teď potřebují novou krev. Do čela by se mohl postavit např. úspěšný pardubický hejtman Martin Netolický nebo jiní mladší politici.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úplně jinak. Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše

12:53 Úplně jinak. Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše

Na Slovensku je rušno kolem veřejnoprávních médií. „Největší likvidátoři svobody slova se dnes pasuj…