Nebylo by milé, kdyby zvedl Zeman na nějakého premiéra hůl. Zbavme ho břemene zahraničních cest, doporučuje Jandourek

07.05.2017 16:03

Komentátor serveru Forum24.cz Jan Jandourek se na serveru pustil do prezidenta Miloše Zemana. Uvedl, že by již nejspíš neměl jezdit do zahraničí. „Zbavme ho utrpení a zemi rizik,“ dodal.

Nebylo by milé, kdyby zvedl Zeman na nějakého premiéra hůl. Zbavme ho břemene zahraničních cest, doporučuje Jandourek
Foto: ReproFoto: TV Barrandov
Popisek: Prezident Miloš Zeman v pořadu Týden s prezidentem televize Barrandov.

„Vzhledem k fyzickému a mentálnímu stavu pana prezidenta by stálo za zvážení, zda by neměl být osvobozen od břemene zahraničních cest. Především po několik posledních měsíců vykazuje jisté anomálie svého chování, a bylo by tedy jak v jeho zájmu, tak v zájmu naší země i zahraničních partnerů, aby se držel spíše na domácí scéně, než mu doběhne posledních několik měsíců v úřadě,“ konstatuje úvodem Jandourek. 

Podle něj by bylo nemilé, kdyby Zeman zvedl na nějakého premiéra hůl či by ztratil botu na schodišti nějaké významné vládní budovy. Tím si tak rýpl nejen do schůzky s premiérem Bohuslavem Sobotkou (ČSSD) u příležitosti (ne)podání demise, ale i do Zemanovy nehody na schodech krajského úřadu v Olomouci.

„Svět ani nepřijde o žádné významné projevy, protože je stejně pronáší spatra, čímž dává najevo, že publikem pohrdá. My už jsme zvyklí, ale třeba by to mohlo těm netykavkám vypěstovaným na různých diplomatických akademiích a orientálních dvorech vadit,“ dodal.

Závěrem pak zmínil cesty na Rhodos, na setkání, jež podle jeho slov pořádá agent KGB Jakunin. Jak míní Jandourek, tyto cesty by mu nikdo nevyčítal, jen by asi bylo namístě, aby si tyto soukromé radosti hradil jiným způsobem, než aby je platil z peněz daňových poplatníků. „Jako tomu bylo loni, a to navzdory ujišťování mluvčího Ovčáčka, že všechny náklady hradí pořadatel. Náklad pana prezidenta ve vládním letadle do toho zřejmě zahrnut nebyl. Není náklad jako náklad. Ostatně by ho mohl s sebou brát Petr Kellner, letadlo má a stejně jezdí často tím směrem, co se Zemanovi líbí. Navíc by byl na palubě veselým společníkem, a kdyby ho nepustili do pilotní kabiny, snad by se tolik nestalo,“ řekl Jandourek s ironickým posměškem, že by mohl Zeman ještě vycestovat do kosmu jako platící vesmírný turista. 

  • Původní text ZDE

„Není to sice zadarmo, ale stejně nám Moskva nesplatila celý svůj dluh, tak by tam mohli nad cenou přimhouřit upřímné a laskavé Putinovo modré oko. Ovčáček by pochopitelně musel letět taky, kdyby ne, to by asi nepřežil,“ uzavřel.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…