Nečas a Vondra jako kantoři? Trapné. Ale přece pravda...

08.09.2013 12:10

Miliardáři se starají o vysloužilé politiky. Alespoň v Česku to není podle šéfredaktora serveru Česká pozice Istvána Léka žádná novinka. Petr Kellner se postaral o exprezidenta Václava Klause i expremiéra Mirka Topolánka. Tomáš Chrenek se postaral o exministra průmyslu Martina Kocourka a teď na pomocnou ruku čekají exministr obrany Alexandr Vondra a expremiér Petr Nečas. Jeho angažmá ale působí dosti trapně.

Nečas a Vondra jako kantoři? Trapné. Ale přece pravda...
Foto: Hans Štembera
Popisek: Zasedala Výkonná rada ODS. Z tváří zúčastněných bylo cítit zmar z prohraných voleb

Expremiér Petr Nečas (ODS), jenž byl nucen ze svého úřadu odejít poté, co nedokázal uhlídat svou podřízenou a milenku Janu Nagyovou, bude zřejmě působit na vysoké škole spojené s ODS - CEVRO. V téže instituci bude působit také exministr obrany Alexandr Vondra (ODS). Šéfredaktor serveru Česká pozice toto angažmá považuje za trapné. Lidé s takovými zkušenostem podle jeho názoru mohli teoreticky působit i na zahraničních univerzitách.

„Zaměstnat Nečase považujme ze strany CEVRO Institutu za chytrý marketingový tah, který na jeho přednášky naláká stovky nových studentů. Jedna by například mohla nést název Jak zneužít vojenskou tajnou službu Úřadem vlády a následně ji na dlouhou dobu zdiskreditovat v očích spojenců,“ poznamenává Léko.

Ten také připomíná, že CEVRu šéfuje exministr vnitra Ivan Langer (ODS) a finančně ho podporuje miliardář Tomáš Chrenek. Co vedlo Chrenka k tomu, aby výše zmíněným pánům pomohl, se zřejmě nikdy nedozvíme. V případě Petra Nečase však působí poněkud absurdně tvrzení, že se v institutu zaměří na oblast bezpečnosti, neboť jí rozumí. To prokázal už tím, jak snadno připustil zneužití vojenské rozvědky.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vláda lokajů. Protektivní vrchnost uctívají, spodinou opovrhují, říká profesor Žaloudík

16:02 Vláda lokajů. Protektivní vrchnost uctívají, spodinou opovrhují, říká profesor Žaloudík

„Aktivistická sebelikvidace Evropy čištění celého světa neprospěje,“ podotýká ke Green Dealu emeritn…