Nečas by měl vést stranu až do kongresu v roce 2014, míní Zahradil

25.02.2013 17:52

Loajální ke stávajícímu předsedovi ODS Petru Nečasovi je europoslanec a člen grémia ODS Jan Zahradil. Ve vyjádření pro ČTK dal najevo, že ačkoliv se o budoucnosti strany a svém příspěvku k ní baví s mnoha lidmi, nepřipojil by se k případnému pokusu vyměnit předsedu před tím, než Nečasovi na podzim 2014 řádně vyprší mandát.

Nečas by měl vést stranu až do kongresu v roce 2014, míní Zahradil
Foto: Hans Štembera
Popisek: Europoslanec Jan Zahradil

O Zahradilovi se v pondělí zmínil server Novinky.cz. Podle něj někteří členové ODS považují europoslance za možného Nečasova protikandidáta pro případ, že by dosáhli přeměny letošního podzimního kongresu ODS na kongres volební. ODS své stranické vedení volí každý druhý rok, poslední volební kongres potvrdil loni na počátku listopadu v Brně Nečase v čele strany.

Z ODS se ozývá kritika Nečasova stylu

Občanští demokraté nyní diskutují o propadajících se preferencích strany i jejím neúspěchu v několika posledních volbách. Zevnitř strany se ozývá kritika Nečasova vládního stylu, špatné komunikace s členskou základnou i veřejností, ale také že ODS se odklání od svého programu, a odrazuje tak voliče.

"O vývoji v ODS se bavím s mnoha lidmi. Bavím se s nimi i o tom, jak bych ke zlepšení naší pozice mohl přispět já sám - evropskou politiku považuji totiž za silnou kartu ODS," poznamenal Zahradil v pondělí. Zdůraznil ale, že jeho zásadou je loajalita k nynějšímu předsedovi strany.

Podporoval jsem Nečase v roce 2010 a budu ho podporovat i nyní

Europoslanec připomněl, že tomu tak bylo v roce 2010, kdy byl proti sesazení tehdejšího stranického šéfa Mirka Topolánka, a stejně prý tomu je také nyní.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Ing. Jan Zahradil

  • ODS
  • Řekněme NE evropské federaci!
  • europoslanec


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vfe

Ing. Věra Kovářová, MIM byl položen dotaz

Důchodová reforma

Tvrdíte, o důchodové reformě jednáte i s laickou veřejností. Jak? Kde? Jsem si ničeho takového nevšiml. A myslíte, že má smysl schvalovat něco, na čem se aspoň z větší části neshodnete s opozicí? K čemu reforma, kterou jiná vláda zase zruší, což už se stalo? Nebylo třeba chybou, že jste s opozicí ne...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Eurovizi vyhrál nebinární Švýcar, Ukrajina třetí. Protesty proti Izraelce neustávaly

8:23 Eurovizi vyhrál nebinární Švýcar, Ukrajina třetí. Protesty proti Izraelce neustávaly

Mezinárodní písňovou soutěž Eurovize (Eurovision Song Contest) pro rok 2024 vyhrálo Švýcarsko, které…