Nečas nebo Rath, ale i další poslanci... Rozdělí si na rozloučenou třicet milionů

23.11.2013 22:25

Bývalí poslanci si před Vánoci polepší, 7. prosince totiž dostanou odchodné. Patří mezi ně například expremiér Petr Nečas, šéf Věcí veřejných Vít Bárta nebo donedávna ve vazbě David Rath. Celkem si rozdělí 30 milionů korun.

Nečas nebo Rath, ale i další poslanci... Rozdělí si na rozloučenou třicet milionů
Foto: Radim Panenka
Popisek: Expremiér odmítl vypovídat i kvůli tomu, že mezi obviněnými je jeho současná maželka

Těm bývalým poslancům, kteří neuspěli v parlamentních volbách nebo znovu nekandidovali, bude 7. prosince vyplaceno odchodné. U některých z nich se bude pohybovat dokonce nad 400 tisíci korunami. Celkově si 119 exposlanců rozdělí 30 milionů.

Podle informací serveru iHNed.cz si na nejvíce peněz přijde bývalý místopředseda Poslanecké sněmovny Jiří Oliva (TOP 09). Dostane totiž na odchodném 426 263 korun. Naopak nejméně si odnesou ti, kteří se do sněmovny dostali jako náhradníci, například pravomocně odsouzený Roman Pekárek (ODS) – ten si odnese „pouze“ 55 869 korun.

Po Olivovi se co do výše odchodného umístili šéfové výborů, komisí a vedoucí delegací. Dostanou více než 314 tisíc korun. Následují jejich zástupci a předsedové podvýborů, zde je například bývalý pražský primátor Pavel Bém s více než 269 tisíci korunami.

Ještě méně pak dostanou řadoví poslanci. Manželé Kateřina Klasnová a Vít Bárta si odnesou každý 223 478 korun, stejnou částku i Petr Nečas, Radek John či někdy kritizovaní exministři Alena Hanáková či Josef Dobeš.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pan

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…