Nečas s Kalouskem si přetáhli to slizké a odporné, hřímá Dobeš

24.04.2012 22:47

Sněmovní aritmetika je stále nejasná. Zdá se, že premiér Nečas se nakonec bude muset spokojit se 101, 102 poslanci. Sněmovna prohlasovala vládní návrh o přerušení svého jednání do pátku, ale jisté nic není.

Nečas s Kalouskem si přetáhli to slizké a odporné, hřímá Dobeš
Foto: Hans Štembera
Popisek: Josef Dobeš odpočívá ve sněmovně

Sněmovna tak díky hlasování vládní koalice nebude pracovat. „Mnoho bodů iniciovaných vládou mělo přijít na pořad hlasování, je logické si nejdřív zjistit důvěru,“ vysvětluje zvláštní vládní rozhodnutí místopředsedkyně TOP 09 Helena Langšádlová.

Totéž si myslí i Zdeněk Staňura z ODS: „Musíme zjistit, jestli to má vůbec cenu.“

Vojtěch Filip ovšem upozorňuje, že to podle něj znevažování poslanecké práce je a že je to nezodpovědné. „Jsou tu zákony, které vrátil Senát a prezident, jsou tu zákony, které vytváří určité mezinárodní závazky, které se měly hlasovat, přijde mi to jako projev strachu,“ tvrdí předseda KSČM.

Premiér a ministr financí přetáhli z VV sliz

I podle Martina Vacka z platformy Karolíny Peake to není úplně standardní, ale společně s Helenou Langšádlovou je přesvědčený, že se rozhodne až v pátek.

„Nebude to žádný lov na poslance. Institucionální dohoda je podle mě druhotná. To jakou podporu má vláda, jakou má legitimitu, je dáno podporou v poslanecké sněmovně,“ je přesvědčená Langšádlová.

Kdo podporu vládě určitě nevysloví, je bývalý ministr školství Josef Dobeš. „Vrátil jsem se ke klubu, protože je tam skupina statečných. Proti vládě budu hlasovat, protože premiér láká přeběhlíky. To je to odporné a slizké, co přetáhl pan ministr financí a premiér z Věcí veřejných,“ hřmí Josef Dobeš.

Pan Filip nemá koryta a nemá rohy, komunisté jsou pro Dobeše přijatelnější než Nečasův kabinet

„Tohle je úplné dno, to morální dno. Pan Filip nemá kopyta a nemá rohy a jednou tu komunisté určitě vládnout budou. A bude to lepší než toto morální bahno,“ vysvětluje Dobeš důvody, proč je pro něj vláda sociální demokracie s komunisty přijatelnější než současný kabinet.

Vojtěch Filip navíc popichuje vládu, když se ptá, jak budou vládní představitelé nerozhodné poslance přesvědčovat. „Které dozorčí rady budou přeměňovány? Politika není kšeft, ale služba veřejnosti,“ uzavírá Vojtěch Filip.


 

 

reklama

autor: pal

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Protiústavní.“ Jana Zwyrtek Hamplová chce umlčení v Senátu hnát výš

21:30 „Protiústavní.“ Jana Zwyrtek Hamplová chce umlčení v Senátu hnát výš

Horní komora Parlamentu se rozhodla sněmovní verzi novely občanského zákoníku ohledně uzavírání part…