Nečas se postavil za šéfa BIS: Slouží oddaně své zemi

01.04.2012 12:57

V souvislosti se zveřejněním odposlechů lobbisty Romana Janouška a exprimátora Prahy Pavla Béma, ale i dalších vlivných lidí se objevily úvahy o tom, jestli BIS pracuje správně, když k těmto odposlechům dochází. Nabízí se i otázka, zda se tak někdo nepokouší BIS zdiskreditovat. Premiér Petr Nečas (ODS) se v nedělních Otázkách Václava Moravce jednoznačně postavil za šéfa BIS a jasně ho pochválil za práci, kterou odvádí on a jeho muži.

Nečas se postavil za šéfa BIS: Slouží oddaně své zemi
Foto: Hans Štembera
Popisek: Premiér Petr Nečas

Premiér Petr Nečas ODS se jednoznačně postavil za současného šéfa BIS Jiřího Langa a pochválil tajnou službu za to, jakým způsobem provádí svou práci, ať už v oblasti kontrarozvědky či boje s terorismem, to jsou záležitosti, o kterých ví jen pár lidí v této zemi, ale je třeba říci, že tato práce je odváděna opravdu dobře.

„V tuto chvíli jsem přesvědčen, že ředitel BIS Jiří Lang je apolitický a oddaně slouží své zemi. Nemám žádné indicie domnívat se, že porušil své povinnosti,“ zdůraznil Nečas.

V této souvislosti však tvrdě zkritizoval redaktora serveru Euro.cz za to, že v dalších zveřejněných odposleších prozradil celé jméno šéfa protiteroristického oddělení. To je věc, která by se podle premiéra prý skutečným profesionálů – novinářům, jak je známe ze západní Evropy, stát nemohla.

Šéfa BIS podle zjištění ParlamentníchListů.cz čeká už v úterý "výslech" před sněmovní komisí pro kontrolu BIS, kde bude vysvětlovat únik odposlechů, které by mohly být právě z dílny Bezpečnostní informační služby.

Situace je lepší, než byla před dvěma lety

Navzdory odhalením, která v posledních dnech učinili novináři např. ohledně vlivu lobbisty Janouška, je navíc premiér přesvědčen, že se daří rozrušovat klientelistické sítě, jež novináři popisují. První muž vlády má dokonce zato, že je situace lepší než byla třeba před necelými dvěma lety.

„Já jsem přesvědčen, že situace je lepší, než byla v červnu roku 2010, odstranění vlivu těchto mužů ze zákulisí je třeba provést, ale to obnáší mravenčí práci krůček po krůčku,“ prohlásil premiér.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Jděte do prde*e! Vy jděte do prde*e!“ Agrese v ČT. Sochař Černý se „pral“ s kurátorkou

10:25 „Jděte do prde*e! Vy jděte do prde*e!“ Agrese v ČT. Sochař Černý se „pral“ s kurátorkou

Spor o umístění stíhaček Spitfire s motýlími křídly na fasádě pražského obchodního domu Máj vyústil …