Nečas se prý nezhroutil, je ve své pracovně

13.06.2013 13:56

Premiér České republiky Petr Nečas (ODS) se zatím nevyjádřil ke čtvrteční razii detektivů Útvaru pro odhalování organizovaného zločinu (ÚOOZ), která se zaměřuje na aktivity lidí označovaných za kmotry ODS a v rámci které byla zadržena i šéfka jeho kabinetu Jana Nagyová, s níž bývá spojován i partnersky. Objevily se zprávy, že se premiér zhroutil, případně že byl hospitalizován. Podle serveru Novinky.cz je premiér ve své pracovně.

Nečas se prý nezhroutil, je ve své pracovně
Foto: Hans Štembera
Popisek: Bývalý premiér Petr Nečas

Ve chvíli, kdy se vystoupení premiéra k aktuálním událostem, které se ho bezprostředně týkají, jeví jako samozřejmé, se Nečas odmlčel. Deníku Právo zrušil na čtvrtek domluvený rozhovor SMS zprávou ze svého telefonu. Nedorazil ani na interpelace do sněmovny, která čtvrteční schůzi přerušila. Vyjádření přitom od Nečase očekávají jak média a zástupci opozice, tak i příslušníci jeho vlastního tábora.

Podle informací Novinek.cz ale není předseda vlády v nemocnici, jak informovala některá média. Podle zdrojů ČTK je premiér nyní ve své pracovně v budově Úřadu vlády. Do sněmovny má dorazit v pátek ráno. Nečas je podle všeho vystaven enormnímu tlaku. V době, kdy oznámil, že se rozvádí s manželkou Radkou, postihla razie šéfku jeho kabinetu Janu Nagyovou, o níž se spekuluje jako o jeho partnerce. Nečasovu kancelář vedla od už od roku 2006, tehdy ještě na Ministerstvu práce a sociálních věcí. 

"Vím, kde je, ale nebudu se k tomu vyjadřovat," odvětila na dotaz, kde premiér je, vicepremiérka Karolína Peake. Na otázku, zda je zdravotně v pořádku, dodala: "Doufám, že ano."

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Moravský espéďák: Rusko už za dva roky nebude existovat. Psali analytici z USA

20:17 Moravský espéďák: Rusko už za dva roky nebude existovat. Psali analytici z USA

Moravský kandidát SPD a Trikolory do Evropského parlamentu Boris Latýn ve svém komentáři zmiňuje ana…