Nečasova exmanželka dorazila k soudu v kauze Nagyové

13.04.2015 9:55

Bývalá manželka expremiéra Petra Nečase Radka dnes dorazila k soudu, kde by měla vypovídat v kauze nynější Nečasovy manželky Jany, dříve Nagyové. Ta je obžalovaná ze zneužití Vojenské tajné služby ke sledování mimo jiné právě Radky Nečasové v roce 2012. Zatím není zřejmé, zda bude vypovídat. Kauzu projednává Obvodní soud pro Prahu 1.

Nečasova exmanželka dorazila k soudu v kauze Nagyové
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jana Nečasová je vedena do soudní síně

Výslech Radky Nečasové se měl odehrát už dřív, nepodařilo se ji ale předvolat. Dosud nehovořila ani s médii. Ve středu by měl vypovídat její exmanžel. Jeho výpověď by měla být důležitá, otázkou totiž zůstává, kdo sledování nařídil.

Jeden z obžalovaných, bývalý šéf rozvědky Ondrej Páleník, ve své výpovědi řekl, že to byl právě Nečas coby premiér.

Nečas odmítl před policií vypovídat a vysvětlení si chce nechat k soudu. Dříve řekl, že případ je vymyšlený a jde o politickou kauzu.

Nagyová podle obžaloby sledování zařídila. Údajně se snažila sehnat na Nečasovou kompromitující materiály kvůli svému tehdy ještě utajenému vztahu s Nečasem. Dalšími obžalovanými jsou Páleníkův nástupce Milan Kovanda a zpravodajec Jan Pohůnek.

Údajné zneužití vojenské tajné služby je první z více případů týkajících se Nagyové, které pokračovalo obžalobou a soudem.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam, čtk

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…