Nečasová prý dostala dary za deset milionů a nepřiznala je. Vyšetřovatelé finišují

25.05.2015 12:00

Někdejší šéfka kabinetu expremiéra Petra Nečase (ODS) Jana Ngyová - Nečasová dostala od řady lidí nemalé dary, které možná měli dárcům otevřít dveře dál k předsedovi vlády. Policie zjistila, že devětadvacet takových darů Nečasová neuvedla v daňovém přiznání, za což jí hrozí i osm či dokonce deset let ve vězení. Vyšetřování této části rozsáhlejší kauzy se podle informací pondělního deníku Právo chýlí ke konci.

Nečasová prý dostala dary za deset milionů a nepřiznala je. Vyšetřovatelé finišují
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jana Nečasová je vedena do soudní síně

Kauza Jany Nagyové-Nečasové stála Petra Nečase premiérské křeslo.  Jde v ní mimo jiné o možnou korupci v souvislosti s trojicí exposlanců ODS Marka Šnajdra, Petra Tluchoře a Ivana Fuksy, ale také o desítky darů pro samotnou Nagyovou-Nečasovou, z nichž ten vůbec nejdražší byl podle vyšetřovatelů perlový náhrdelník za milion sto dvacet tisíc korun.

"A v té druhé části bylo třeba poměrně dost výslechů, které se ještě dokončují, především těch dárců, a na tom ta věc v podstatě visí," uvedl pro deník Petr Šereda, šéf odboru závažné hospodářské kriminality v Olomouci. Již v tomto týdny by ale mohlo být jasno v tom, zda bude vyšetřování ukončeno a spis předán obviněným k seznámení.

Mezi dárci měl být např. exministr za ODS Tomáš Chalupa nebo majitel fotbalové Sparty Daniel Křetínský. Tím, že Nečasová nepřiznala 29 darů stát na daních podle vyšetřovatelů okradla o 706 tisíc, celková hodnota dárků přitom dosáhla deseti milionů. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Protiústavní.“ Jana Zwyrtek Hamplová chce umlčení v Senátu hnát výš

21:30 „Protiústavní.“ Jana Zwyrtek Hamplová chce umlčení v Senátu hnát výš

Horní komora Parlamentu se rozhodla sněmovní verzi novely občanského zákoníku ohledně uzavírání part…