Nech se rozstřílet. Martin Komárek se vysmál Sobotkovi za to, co chce po Andreji Babišovi

02.05.2017 6:52

Poslanec za hnutí ANO Martin Komárek si na svém facebookovém profilu rozpomněl na doby, kdy býval komentátorem a uvedl svůj názor na současnou rozmíšku ve vládní koalici. Spekuluje se totiž, že premiér Bohuslav Sobotka (ČSSD) hovoří o tom, že odvolá vicepremiéra Andreje Babiše (ANO). Důvod? Nejednoznačně vysvětlená kauza korunových dluhopsů.

Nech se rozstřílet. Martin Komárek se vysmál Sobotkovi za to, co chce po Andreji Babišovi
Foto: Hans Štembera
Popisek: Martin Komárek

"Buď je Sobotka mnohem prostomyslnější, než za jakého jsem ho pokládal, anebo mnohem rafinovanější," konstatuje Komárek. Jeho past na Babiše podle něj vypadá, jako když chcete nalákat tygra na mrkev doprostřed kruhu rozjívených honců. "Babiši, zachovej se jako chlap, odstup. Volně přeloženo: 'Tygře, staň se konečně veganem a nech se rozstřílet jako řešeto," konstatuje Komárek. 

"Zoufalí politici, kterým padají preference, jsou schopni zoufalých činů, jako ženy po čtyřicítce, když je pustí k vodě manžel a najde si ženu před dvacítkou. Ale přeci jenom: nějaká sebeúcta by zůstat měla," dodává.

"Možná ale Sobotka přišel na nějaký ďábelský trik ne na druhou ale na čtyřiašedesátou jako Jack Sparrow. Pro českou politiku by to bylo svým způsobem dobře. Babiš zatím vyhrává kvůli neschopnosti soupeřů až příliš snadno. A víte, co se říká o tygrovi, kterému skáče kořist přímo do tlamy…" uzavřel.

"Máte tentokrát pravdu. Takže jen pro úplnost doplním, že Tygr to má o to snazší, že zatímco někteří mu skáčou do tlamy, jiní zase do... druhé strany zažívacího traktu," zareagoval následně komentátor Petr Honzejk.

"Naprostý souhlas.:-) Pokud tak nemluvíte o lidech, kteří z rozumného přesvědčení podporují nějakou věc," dodal Komárek.

Své pak uvedl i herec Jan Antonín Duchoslav. "A Martine, co Vaše svědomí a sebeúcta. Pamatuji časy, kdy jsem Vaše komentáře četl a mnohdy se dobře bavil. Teď, čtouce, co jste napsal a co hájíte, je mi smutno..." uvedl.

"Ti co fandili Hillary, tvrdili, že Trump je idiot. Ti, co fandili Trumpovi, tvrdili, že Hillary je establišmenťácká zlodějka. V politice to tak je. Sparťanští fandové neocení, že mezi slávisty je významný filantrop a naopak. Když se dáte na tuhle práci, chvály se nedočkáte," zareagoval Komárek s tím, že když se přidáte k nějakému týmu, nemůžete chtít, aby Vás milovali soupeřovi fanoušci.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…