Nechá si Hamáček líbit všechno? Potopená ČSSD, zaznělo

28.05.2020 16:51

Komentátor deníku Forum24 Jiří Sezemský se zaměřil na předsedu ČSSD a ministra vnitra Jana Hamáčka. Podle něj totiž Hamáček rezignoval a potápí ČSSD.

Nechá si Hamáček líbit všechno? Potopená ČSSD, zaznělo
Foto: reprofoto: ČT24
Popisek: Jan Hamáček na tiskové konferenci.

Sezemský se ve svém komentáři zaměřil na vulgaritu, kterou ministryně financí Alena Schillerová (ANO) adresovala vůči ČSSD a zachytila ji média. Podle jeho slov není tento výrok (Příště se na vás vyse*em) neuváženým přeřeknutím, ale vyjadřuje nedůstojnou pozici menšího koaličního partnera vlády ANO, která se projevila i v posledních dnech. „Jan Hamáček nereaguje a chystá si už únikovou cestu po očekávaném propadáku v krajských volbách,“ míní Sezemský. 

Anketa

Dokáží Hana Lipovská a Xaver Veselý něco skutečně změnit v ČT?

92%
8%
hlasovalo: 16152 lidí

Schillerová se za svůj výrok předsedovi ČSSD Hamáčkovi omluvila, prý si neuvědomila, co říká. „Dá se ovšem pochybovat, že by k omluvě došlo, kdyby tuto komunikaci nezveřejnil deník Blesk. Hamáček urážlivou etudu přešel a veřejně na ni nereagoval. Asi je už zvyklý a s ponižující rolí ČSSD se dávno smířil – nejpozději od svého názorového veletoče v loňské vládní krizi kolem jmenování ministra kultury,“ uvedl Sezemský. 

A všímá si i dalších věcí, které Hamáček nechal být. Například „trafiku“ pro končícího náměstka ministra zdravotnictví Romana Prymulu. Nejprve tuto skutečnost kritizoval, zda se však odvážil k dotazu i na vládě, není známo. „V každém případě byla epidemiologova nová pozice schválena jednomyslně a bez Hamáčkova komentáře,“ vnímá Sezemský.

O rezignaci sociální demokracie pak podle něj svědčí i její netečný přístup k volbě tří členů Rady České televize v režii koalice ANO, KSČM, SPD a Trikolóry. „Zatímco ještě před rokem Hamáček vyhrožoval, že zvolením kontroverzního kandidáta SPD Michala Semína do méně významné Rady ČTK nemá vládní koalice smysl, a podařilo se mu Semínovu zvolení zabránit, dnes jen přihlíží ovládnutí televizní rady babišovsko-zemanovským blokem. Zjevně to už není jeho priorita,“ dodal Sezemský. 

„Hamáčkovy rezignované postoje mohou mít prozaičtější důvody. Pochopil, že ke zvýšení preferencí ČSSD nebude stačit ani jeho působení v koronavirové krizi, kdy komunikačně předčil chaotického premiéra Babiše. Propad voličského zájmu se po odchodu Bohuslava Sobotky nezastavil, na což má jistě vliv i lokajská role sociálních demokratů ve vládě ANO. Babiš pokračuje v luxování levicových voličů, nadále si neváhá přisvojovat veškeré zásluhy i domnělé úspěchy, a ostrakizuje z jeho pohledu ‚nebezpečnou‘ ministryni práce a sociálních věcí Janu Maláčovou. O neradostných vyhlídkách svědčí interní průzkumy sociální demokracie k blížícím se říjnovým krajským volbám,“ dodává Sezemský a zabývá se i sněmovními kuloárovými informacemi, že si Hamáček připravuje únikovou cestu pro případ opuštění funkce šéfa strany. Podle všeho usiluje o post velvyslance v USA, kde by mohl nahradit Hynka Kmoníčka.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: vef

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…