Nechceme žádný pravolevý slepenec, ujistil v rádiu Sobotka. Pak vzpomínal na film o kmotrovi

20.10.2013 17:39

Hostem nedělního Pressklubu Frekvence 1 byl předseda sociální demokracie Bohuslav Sobotka. Ten se v rádiu svěřil, že se určitě zajde podívat na snímek o kontroverzním podnikateli Františku Mrázkovi a že mu nebude dělat problém sestavit vládu s komunisty.

Nechceme žádný pravolevý slepenec, ujistil v rádiu Sobotka. Pak vzpomínal na film o kmotrovi
Foto: Hans Štembera
Popisek: Bohuslav Sobotka

"Bojím se roztříštění vlády. Zkomplikuje to jednání o příští vládě. Nechceme, aby to byl nějaký pravolevý slepenec," dodává Sobotka s tím, že občané budou určitě kroužkovat. "Takové strany ale nebudou držet při sobě," varuje. Podle něj se budou jako strana snažit, aby ČSSD získala silný mandát. "Musíme lidi přesvědčit, že je potřeba silná vláda a ne taková, která se třese každé volební období," má jasno předseda.

"Už tady snad všechno bylo," říká s tím, že se nebojí žádných "nepříjemných překvapení" v podobě neodkrytých kauz či různých nařčení. Nikoho také podle Sobotky v kampani nenapadají. "Nevedeme negativní kampaň. Nejvíce se ale bojím toho, že lidé k volbám nepřijdou. Měli by ale volit na základě dlouhodobé zkušenosti," nabádá voliče Sobotka.

Mrázek již nikoho neohrozí

"Držíme dlouhodobě zásady a lidé ví, že je budeme držet i po volbách," dodává. Premiéru krátce před volbami má mít i film Příběh kmotra o kontroverzním zavražděném podnikateli Mrázkovi. Snímek by měl také divákům zčásti rozkrýt politické zákulisí divokých devadesátých let. "Film vězí v minulosti. Určitě se rád na film podívám, ale určitě se nejedná o věci, které by měly mít vliv na to, co se bude řešit ve sněmovně," má jasno předseda sociálních demokratů.

Podle Sobotky je také důležité, aby již v předvolebním období voliči věděli, s kým jaká strana do koalice nepůjde. "Strany se tím vymezují a lidé dostávají signál, že vlastně nevolí nikoho jiného," vysvětluje. "Pokud vyhrajeme volby, chceme jednobarevnou vládu. Dokážeme si představit, že budeme ve vládě s komunisty, ale i s lidovci," dodává Sobotka.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ane

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Média to zatajila.“ Mohl být mír mezi Ruskem a Ukrajinou? Zcela jinak

11:11 „Média to zatajila.“ Mohl být mír mezi Ruskem a Ukrajinou? Zcela jinak

Politolog Ivan Katchanovski z univerzity v kanadské Ottawě o válce na Ukrajině mluví jako o „zástupn…