Nechcete je živé, přivezeme vám je mrtvé. Aktivisté plánují v Berlíně drsnou show s utopenými běženci

16.06.2015 18:47

Mrtví přicházejí. Tak se jmenuje nová akce Centra pro politickou krásu, které protestuje proti azylové politice EU. Mají v plánu přivézt a pohřbít uprchlíky, kteří se do Evropy zaživa nedostali. A to přímo v centru Berlína. Informuje časopis Týden.

Nechcete je živé, přivezeme vám je mrtvé. Aktivisté plánují v Berlíně drsnou show s utopenými běženci
Foto: Hans Štembera
Popisek: Památník obětem holokaustu

Jde o nejnovější akci Centra pro politickou krásu, což je umělecký kolektiv, který si „vepsal do štítu intenzivní akční umění vzbuzující pozornost“.

Ptají se na to, co se děje s uprchlíky po smrti u hranic EU. Skončí zapomenuti v bezejmenných hrobech. „A jsou na obtíž politikům, kteří jsou už dost zaměstnáni tím, aby si je drželi od těla živé.“

Touto zatím nejradikálnější akcí chce centrum dát uprchlíkům poslední místo odpočinku a připomenout si jejich oběti. Akce se jmenuje Mrtví přicházejí.

Celý text zde

Zároveň jde o snahu učinit politiky zodpovědné za umírání uprchlíků. Podle tiskového prohlášení už centrum ve spolupráci s duchovními představenými exhumovalo deset mrtvol, jako první pohřbená by měla být „neznámá číslo dvě“ ze Sicílie.

Na její pohřeb, který se bude konat na hřbitově v Gatow, pozvalo centrum 39 lidí z vysoké německé politiky včetně ministra vnitra Thomase de Maizièra a kancléřky Angely Merkelové. Pro ně jsou rezervovány první dvě řady.

Tyto politiky Philipp Ruch, umělecký šéf skupiny, označuje za „byrokratické vrahy“. Kdy a kde se však budou konat další pohřby pro zbylých deset uprchlíků, centrum zatím neřeklo. Bojí se, že kdyby informovalo s předstihem, město by jim akci překazilo.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: spa

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…