Nechcete poslouchat projevy Kalouska a Fialy? Prvně jmenovaný přišel s nabídkou, jde o Babiše

16.06.2019 15:20

Opozice hodlá vyvolat hlasování o nedůvěře vládě, pokud předseda hnutí ANO a předseda vlády Andrej Babiš neodstoupí ze svého premiérského postu. Poslankyni Barboru Kořanovou (ANO) velmi rozčiluje, že místo projednávání zákonů bude muset poslouchat výlevy předsedy ODS Petra Fialy a předsedy klubu poslanců TOP 09 Miroslava Kalouska. Kalousek její postesk zaregistroval a přispěchal s nabídkou, co by měla tedy dělat, aby ho poslouchat nemusela.

Nechcete poslouchat projevy Kalouska a Fialy? Prvně jmenovaný přišel s nabídkou, jde o Babiše
Foto: screen: Twitter M. Kalouska
Popisek: Miroslav Kalousek (TOP 09)

Opoziční strany včetně TOP 09 tak reagují na návrh auditní zprávy Evropské komise ohledně střetu zájmů premiéra Babiše. Podle předběžného návrhu zprávy, který zveřejnila média, má Babiš nadále vliv na koncern Agrofert, který vložil v únoru 2017 do svěřenských fondů, a současně má jako premiér vliv i na použití unijních peněz.

Anketa

Měl by být prezident Zeman sesazen z úřadu?

10%
90%
hlasovalo: 32592 lidí

Poslanci opoziční TOP 09 chtějí vyvolat hlasování o nedůvěře vládě, jelikož jim vadí, že hnutí ANO prezentuje problémy Babiše jako útok na Českou republiku a bere si všechny občany jako rukojmí svého předsedy. Pro vyslovení nedůvěry je ve Sněmovně však nutných alespoň 101 hlasů, které opozice v tuto chvíli zřejmě nemá.

Poslankyni za hnutí ANO Barboře Kořanové však přijde nesmyslné svolávat mimořádnou schůzi k vyslovení nedůvěry vládě, když už nyní je jasné, že stejně „to nedopadne“. Zcela zbytečně se podle jejích slov oddaluje projednávání návrhů zákonů a novel. „Takže budeme opět poslouchat projevy pánů Fialů a Kalousků místo toho,“ lamentuje ve svém tweetu poslankyně.

Její reakce na plánované kroky opozice neušly pozornosti předsedy poslaneckého klubu TOP 09 Miroslava Kalouska. Kořanové vzkázal, že k tomu za jistých předpokladů dojít přece vůbec nemusí a rovnou jí učinil nabídku, že pokud hnutí ANO „zbaví Českou republiku bezprecedentní mezinárodní ostudy, kdy její premiér se neférově obohacuje z peněz daňových poplatníků všech zemí EU“, pak prý budou s ANO rádi pracovat a zákony projednávat.

Na jeho slova v následně diskusi zareagovala Dana Lapáčková, místopředsedkyně krajského výboru TOP 09 Liberec, podle níž by se Kořanová „měla doučit pravidla standardní západní demokracie“, což ve svém hnutí se prý rozhodně nenaučí. Teprve až je „začne plně ctít nejen ona, bude i ten klid na práci,“ pravila topkařka.

„Mirku, Mirku. Z tohoto už svědci Babišovi začínají pomalu koktat,“ napsal další přispěvatel do diskuse říkajíci si Gába ze Sudet a doplnil, že „pan premiér přeci nekecá, ale maká“, což denně vidí alespoň deset fotografů a „Mára“ o tom píše.

Hlasování o nedůvěře vládě zmiňují opoziční strany už od minulého týdne. ODS, Piráti, KDU-ČSL, TOP 09 a STAN už dříve uvedli, že chtějí před případným vyvoláním hlasování osobně jednat s předsedy ČSSD a SPD o jejich mantinelech spolupráce s ANO. Hamáček schůzku odmítl, předseda SPD Tomio Okamura minulý týden, řekl, že žádné oficiální pozvání nedostal.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

11:08 Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

„To, co mně na tom vadí nejvíc, je to, že tady někdo do tebe něco hustí na plný kule a snaží se tě p…