Nechci EU pod vedením Francie. Evropské volby budou klíčové, zahřměl Orbán

29.07.2018 7:39

Evropskou unii pod vedením Francií si podle svých slov nepřeje maďarský premiér Viktor Orbán, který zároveň považuje blížící se volby do Evropského parlamentu za klíčové. „Ještě nikdy nás nečekaly volby s tak rozhodujícím významem," říká předseda maďarské vlády.

Nechci EU pod vedením Francie. Evropské volby budou klíčové, zahřměl Orbán
Foto: Presalocala.com
Popisek: Maďarský premiér Viktor Orbán

Bdělí by podle Orbánových slov měli být především Němci. Upozornil na to, že existuje francouzská koncepce, která v podstatě znamená francouzské vedení Evropy zaplacené německými penězi. V této souvislosti francouzského prezidenta Emmanuela Macrona jako autora této koncepce přímo nejmenoval.

„To je něco, co odmítám. Nepřeji si Evropskou unii pod vedením Francie. Evropané by tomu měli rozumět a je třeba vyčkat na evropské volby, dříve než budou přijata důležitá rozhodnutí, jak o rozpočtu nebo o imigraci," řekl Orbán.

Prezident Macron začátkem července prohlásil, že "skutečná hranice v Evropě" je vedena mezi "stoupenci pokroku" a "nacionalisty" a že jejich konfrontace bude ústředním bodem voleb do Evropského parlamentu v roce 2019, uvedla agentura AFP. Orbán je znám jako jeden z nejrozhodnějších odpůrců imigrace v Evropské unii a Maďarsko pod jeho vedením přijalo již řadu tvrdých protiimigračních opatření. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

22:30 Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

Víte, že konferenci konzervativců Viktora Orbána nebo Nigela Farage zakázal v Bruselu komunální star…