Nechci být šlapka, pronesla na hodinu vyhozená ředitelka z ŘSD. A dodala něco o penězích stranám

16.01.2014 16:57

Odvolaná šéfka úseku kontroly staveb Ředitelství silnic a dálnic Miloslava Pošvářová v rozhovoru pro Týden.cz prozradila, které projekty mají závažné problémy. Je přesvědčená, že peníze ze zpackaných projektů odtékají do politických stran.

Nechci být šlapka, pronesla na hodinu vyhozená ředitelka z ŘSD. A dodala něco o penězích stranám
Foto: ŘSD
Popisek: Logo ŘSD

V poslední době připravovala podklady pro soudní spor se zhotoviteli dálnice D47, v němž by podle ní jednoznačně vyhrál stát. Proto dostalo vedení ŘSD příkaz se jí zbavit. V tomto projektu prý přišel stát až o tři miliardy korun.

Korupce úředníků i politiků

Za průšvih označuje to, že jejím odvoláním bylo skončeno jednání o reklamaci se zhotovitelem Lochkovského mostu v Praze, který má vážné technické nedostatky. Vedení ŘSD také úmyslně nereklamovalo další vadné projekty, ať už jde o dálnici D3 či D11. Státu tak opakovaně vznikala škoda v řádu desítek milionů korun.

Pošvářová je převědčena, že stavební firmy uplácejí úředníky i politiky. „Bezesporu je firmy platí a platí je dodnes. Vím také, že lidé v ŘSD nechtěli podepisovat příkazy ředitele, který jim nařizoval, že mají krást, takže teď mi všichni tito lidé volají. Nicméně vše je o nastavení pravidel - jasných pravidlech bez odlévání desátků či peněz politickým stranám,“ říká.

Zvažuje odchod ze země

A pokračuje: „Ve chvíli, kdy strany či některé skupiny a zájmová lobby zjistily, že bych mohla být šéfkou ŘSD, nastaly největší ataky. Bály se, že bych chtěla prosazovat koncepční práci, řízení této organizace, což už by byla zásadní změna oproti současnému chaosu. A to už připustit nechtěly, ale to už je volba státu. Já nabízím součinnost, ale už nechci být - a klidně to řeknu nahlas - šlapka, která se nechá využívat,“ zlobí se odvolaná ředitelka.

Podle svých slov nabídne své schopnosti a znalosti v zahraničí. „Nabídky už mám a zvažuji odchod do exilu. Ve chvíli, kdy stát nemá zájem o odborníky a o nápravu věcí, tak nemá smysl tady dále fungovat,“ dodala Pošvářová.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: lze

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…