Nechci lidem lhát, řekl bavorský premiér. Distancoval se od slov Merkelové

30.07.2016 14:27

Bavorský premiér Horst Seehofer se podle informací agentury DPA distancoval od slov německé kancléřky Angely Merkelové, že Německo situaci s uprchlíky zvládne. Ačkoli nechce vyvolávat rozbroje mezi sesterskými politickými stranami CDU a CSU, nemůže prý veřejnosti lhát. Zprávu převzala ČTK.

Nechci lidem lhát, řekl bavorský premiér. Distancoval se od slov Merkelové
Foto: Hans Štembera
Popisek: Znak Spolkové republiky Německo

Předseda bavorské zemské vlády Horst Seehofer se na uzavřeném jednání distancoval od slov německé kancléřky Angely Merkelové. Nevěří totiž, že Spolková republika může v současné chvíli zvládnout situaci s uprchlíky. Nechce prý vyvolávat napětí na politické scéně, ale hodlá být upřímný k voličům. „Ale veřejnosti taky nechci lhát,“ řekl doslova. Neustálé uklidňování občanů prý nestačí. Je také třeba se reálně postarat o bezpečnost lidí. Právě proto byla předložena obsáhlá bezpečnostní strategie, údajně ta nejrozsáhlejší, jakou kdy spolková země Bavorsko měla.

Celý text naleznete zde

V koncepci se počítá s tím, že mezi lety 2017 až 2020 se počet policistů navýší o 2000 lidí. V tuto chvíli má bavorský policejní sbor asi 41 tisíc příslušníků. Seehofer se hodlá zasadit o to, aby byla bezpečnostní politika prosazována také v Berlíně a v Bruselu.

Sluší se připomenout, že Bavorsko v poslední době zažilo útoky, které u občanů otřásly pocitem bezpečí. Jeden z útoků spáchal Němec íránského původu v mnichovském nákupním centru Olympia. Zdůrazňoval, že se cítí být dokonalým Árijcem. Vedle toho je tu např. útok na hudebním festivalu v Ansbachu, kde se odpálil neúspěšný žadatel o azyl ze Sýrie, který naštěstí nebyl na hudební akci vpuštěn.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Sežrali“ je na bojišti, teď i v obchodech. Výsměch Rusů nezná mezí

18:05 „Sežrali“ je na bojišti, teď i v obchodech. Výsměch Rusů nezná mezí

Rusko chystá výstavu v moskevském parku Patriot, kde vystaví ukořistěné ukrajinské tanky západní výr…